Billeje Marokko

Biludlejning i Marokko 

Generel information og regler 

Marokko har et omfattende vejnet, som dækker omkring 60.000 kilometer. Afstande er vist i kilometer og vejskilte står på fransk og arabisk. For at leje en bil, skal du være 23 år og have haft dit kørekort i 2 år (dette kan afvige fra virksomhed til virksomhed). På nogle virksomheder kan et internationalt kørekort være nødvendigt. 

Selvom kun få mennesker overholder disse regler, er hastighedsgrænse i byområder 19mph/30km/t. Men vejens regler er forskellige og færdselsregler synes ikke at findes på de fleste byer. Fartgrænsen på de lokale veje og motorveje er 60mph/100km/t.

Der køres på højre side af vejen, og sikkerhedsseler er obligatorisk. Børn skal altid sidde på bagsædet. 

Kørsel i Marokko med en udlejningsbil  

Det omfattende vejnet er perfekt til ture gennem Atlas bjergkæden. Bemærk venligst, at udlejede biler ikke kan passere Marokkos grænse. 

Landet er cirka 1288 kilometer lang (fra nord til syd) og cirka 805 kilometer fra øst til vest. Udflugter & ture afhænger af byen man ankommer, da Marokko er et stort land. En rejse fra Tanger eller Ceuta er en dejlig tur, der vil tage lidt længere end én dag. En anden god tur er den fra Marrakech til Casablanca (omkring 220 kilometer) og til Fez eller Meknes den næste dag (250 kilometer til). På denne måde kan du besøge både Marokkos turistregion (Marrakech og Agadir) samt det kulturelle område (Fez og Meknes).

Udleje en bil i Marokko

Når du lejer en bil, kan du vælge mellem de mange biludlejningsselskaber i lufthavnen. Du kan gøre brug af Avis, Budget, Europcar og Hertz.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Med denne mulighed bliver priserne fra de lokale biludlejningsselskaber sammenlignet for din bekvemmelighed.