Billeje Namibia

Biludlejning i Namibia

Generel information og regler 

Mange veje i Namibia er brolagt med grus (40.000 kilometer grus og kun 5000 kilometer asfalteret veje). Det gør kørslen lidt mere vanskeligt, især når du overskrider den anbefalede hastighedsgrænse på 50mph/80km/t. På de fleste af vejene vil du finde advarselsskilte, og det tilrådes at rette sig efter disse advarsler. Når du ser et skilt med pile, sæt hastigheden ned med mindst en tredjedel. 

Vær forsigtigt under kraftige regnskyl, da dette vil resultere i en ujævn vej. Forlygterne er afgørende i tilfælde af sandstorme eller tåge, så vær opmærksomt mht. lyset, når du udlejer en bil. Desuden er udlejningen af en bil med 4 hjulstræk ikke en dårlig idé.

I Namibia køres der på venstre side af vejen og sikkerhedssele er obligatorisk. For at leje en bil, skal du være 23 år gammel og have haft dit kørekort i 2 år.

Kørsel i Namibia med en udlejningsbil  

Windhoek ligger i midten af Namibia. Herfra er mange interesseområder let at nå (med bil). Den vigtigste havneby er Walvis Bay (Whale Bay), og fiskeindustrien er en vigtig del af den lokale økonomi. Langs bugten kan man ofte finde flamingoer. Walvis Bay er en 300 kilometer kørsel fra Windhoek.

Et andet område af interesse i Namibia er byen Keetmanshoop, 450 kilometer fra Windhoek. Her kan du finde 'Giant's playground', der er kendt for sine klippeformationer, der ligner kæmpe legeblokke. Hertil kommer, at der er en skov der består af Malvacease træer.

Etosha nationalpark er et af de største naturreservater i det sydlige Afrika, og består hovedsageligt af saltbassiner. Der er rigeligt med dyreliv i parken. Dyreliv såsom elefanter, zebraer og løver strejfer rundt på stedet. Parken er næsten lige så stort som Holland, og ligger i den nordlige del af Namibia, 500 kilometer fra Windhoek. Det er en lang tur og vil tage omkring 6,5 timer. 

Udleje en bil i Namibia

Det anbefales at bruge biludlejningsselskaberne i lufthavnen. Mange store virksomheder har et kontor her, og du kan bruge tjenesterne fra Avis, Budget, Europcar, Hertz og Imperial.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne organisation sammenligner priserne for veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.