Billeje Sydafrika

Biludlejning i Sydafrika 

Generel information og regler 

For at kunne køre i Sydafrika, skal man være 18 år gammel, selv om mange biludlejningsselskaber opretholder en minimumalder på 25 år (23 år og 2 års erfaring). Der køres på venstre side af vejen i Sydafrika, og afstande vises i kilometer. 

Hastighedsgrænserne er: På motorveje 75mph/120km/t og i byområder er 38mph/60km/t. Det anbefales at erhverve et internationalt kørekort, da politibetjente har en tendens for at konfiskere dit kørekort efter de har vinket dig ind til siden (undertiden uden en indlysende grund).

Ligesom i Europa, er det strengt forbudt at bruge en mobiltelefon i bilen, og sikkerhedsseler er obligatorisk. Du VIL FÅ en bøde når du kører uden sikkerhedssele på. Sydafrika har gode veje, men en 4WD anbefales. Om natten skal du være opmærksom på dyr, der går over vejen, især antiloper. Læg mærke til skiltene. 

Kørsel i Sydafrika 

Sydafrika er et stort land, og sådan er afstanden mellem de større byer. En rejse fra Johannesburg til Durban er 566 kilometer lang, og kan blive opdelt over et par dage. Der er flere muligheder for ture, men det afhænger af ankomst byen og indkvarteringsmuligheder under turen. 

Det er en 6-timers kørsel fra Johannesburg til Kruger Park. Derfor vil en tidlig afgang være en god ide, når du beslutter dig for at lave denne tur. Med Cape Town som dit udgangspunkt, er der andre muligheder til at vælge imellem. For eksempel kan man arrangere udflugter til Hout Bay, Simon's Bay, False Bay og Kap det Gode Håb Naturreserve.

At starte i Durban åbner døren for andre dele af Sydafrika, selv landet Lesotho (der er omgivet af Sydafrika) kan besøges.  

Udleje en bil i Sydafrika 

Lufthavnene i Cape Town, Johannesburg og Durban har mange biludlejningsselskaber at vælge imellem. Du kan bruge tjenesterne fra Avis, Budget, Europcar, Hertz og Imperial.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra, en hjemmeside, hvor priserne for lokale biludlejningsfirmaer sammenlignes for din bekvemmelighed.