Billeje Tunesien

Biludlejning i Tunesien

Generel information og regler 

For at køre en bil i Tunesien, skal du være 18 år gammel. Udlejning af en bil er mulig fra 21 års alder. Svarende til Egypten (Kairo), er Tunesien en region med en 'defensiv kørsel'. Sikkerhedsseler er obligatorisk på forsæderne og der køres på højre siden af vejen. 

Hastighedsgrænserne er: I byen 31mph/50km/t, selv om det i virkeligheden er højere. På motorvejen er fartgrænsen 69mph/110km/t, men under en sandstorm anbefales at sætte farten ned. Hvis du ønsker at køre ind i et ørkenområde, skal du kontakte værnepligtigt. At køre ind i Sahara uden at gøre dette, er forbudt.  

Bemærk at i tilfælde af en trafikulykke, vil du vente længe inden du forlader politistationen. Betaling af en bøde eller erstatningsansvar i en ulykke er en trættende sag. 

Kørsel i Tunesien med en udlejningsbil

En populær tur er kørsel fra Tunis til Matmata (Sahara). Dette er en 450 kilometer kørsel og går gennem flere filmbaggrunde fra Star Wars sagaen. Mange traditionelle underjordiske "huleboere" strukturer kan ses her, og nogle hoteller ligger under jorden. 

En noget mere forfriskende oplevelse er et besøg i kystbyer som Sousse og Mahdia. Sidstnævnte er en imponerende havneby med smukke byporte og farverige fiskerbåde. Byen ligger 200 kilometer fra Tunis. Strandene i denne region betragtes som de bedste i Tunesien.  

Udover det charmerende amfiteater i El Djem (30 kilometer fra Mahdia) og den smukke Cartage (en gammel fønikiske handelsby 10 kilometer fra Tunis), er oaserne Tozeur og Douz er besøg værd. Karavane ture og kamelture resulterer ofte i fatamorgana drømmeagtige oplevelser. 

Udleje en bil i Tunesien

Der er mange biludlejningsselskaber i Tunis Carthage International Lufthavn: Avis, Budget, Hertz og Sixt. Desuden er der nogle mindre udlejningsfirmaer, men her skal du virkelig tjekke bilens stand og de ekstra omkostninger.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.