Transport

Lokal transport

Tog

To metrolinjer forbinder lufthavnen med Shanghai. Metrolinje 10 stopper både i Terminal 1 og Terminal 2; linje 2 har kun en station i den nyere Terminal 2.

Bil og bus

Shanghai Hongqiao Lufthavn ligger 13 kilometer sydvest for byens centrum. Lufthavnen er let tilgængelig med udlejningsbil. Shanghais indre ringvej (Yan’an Xilu motorvej) kører forbi lufthavnen. Vejen er klart skiltet, ikke blot på kinesisk men på engelsk. Du kan nemt komme til Pudong Lufthavn via den ydre ringvej (regn med 30-40 minutters rejsetid mellem de to lufthavne).

Der er adskillige busser til forskellige destinationer i Shanghai. Bus 925 kører til Folkets Plads, bus 938 til Pudong Yangjiadu, bus 806 til Zhongshan Syd Yi Vej, bus 807 til Shanghai Vest Togstation og bus 941 til Shanghais Hovedbanegård. Busserne kan være meget overfyldte og der er meget lidt plads til bagage. Der er også langdistancebusser til Suzhou, Nan Jing og Hongzhou. Mere information om busforbindelser kan fås via tlf.: +86(0)21 6834 6912.

Store hoteller har deres egen pendulbusforbindelse til Shanghai Hongqiao Lufthavn.

Biludlejning Shanghai Hongqiao Lufthavn

Syv biludlejningsfirmaer er til stede i Shanghai Hongqiao Lufthavn: Advantage, Alamo, Budget, Discount, Dollar, Hertz og National. I Ankomsthallen kan du finde udlejningsselskabernes skranker.

Taxa

Uden for Ankomsthallen holder der taxaer. Taxaerne er udstyret med et taxameter, men sørg for at taxachaufføren slår det til. Turen til Shanghais centrum tager 30-40 minutter (udenfor myldretiden). Sørg for at stå i den rigtige kø. Taxa-køer er arrangeret pr. destination. Destinationerne står også på engelsk.

Lufthavnsparkering 

Der er store parkeringspladser foran begge terminaler. Disse er til korttids- og langtidsparkering. Langtidsparkeringspladser ligger selvfølgelig længere væk fra terminalen end dem til korttidsparkering.