Billeje Malaysia

Biludlejning i Malaysia

Generel information og regler 

For at køre i bil, skal du være 18 år gammel i Malaysia og 23 år gammel for at udleje en bil. Hertil kommer, at du er forpligtet til at have haft dit kørekort i 2 år. Der køres på venstre side af vejen og sikkerhedsseler er obligatorisk. Et internationalt kørekort er ikke obligatorisk, dog anbefales det kraftigt. Ansøg om ét for at undgå problemer.  

Kørsel efter kraftig regn kan være farligt, og endda en taxa vil koste dig mere i denne periode (risikable ture er dyrere). Desuden er bilister nødt til at overholde de uskrevne færdselsregler: Politifolk vinker med deres hænder, hvis motorcykler vil passere biler. Vær opmærksomt på disse bevægelser, fordi de er afgørende. 

Hastighedsbegrænsninger er: På private (betalte) veje 70mph/110km/t, på landeveje 55mph/70-90km/t. I byområder er fartgrænsen 38mph/60km/t.

Kørsel i Malaysia med en udlejningsbil 

Den vestlige og østlige del af Malaysia er adskilt af det sydlige Kinesiske Hav. Mulige ture afhænger af byen man ankommer. En populær tur er den fra nord til syd (eller omvendt). Dette er omkring 1000 kilometer lang og den relative lav befolkningstæthed gør turen lettere end forventet.  

Naturligvis er de urbane områder mere overfyldte, selvom kørsel gennem byerne er en behagelig aktivitet. Vejene bliver hurtigt repareret efter kraftige regnskyl, og langs vejene vil man finde tilstrækkelige tankstationer og steder til at overnatte. 

En tur fra Johor Bahru til Pulau Pinang (for eksempel) kan fuldføres på et par dage. Ankomme til Kuala Lumpur medfører en kæmpe fordel, og du vil allerede nå halvvejs på turen. 

Udleje en bil i Malaysia

Udleje en bil er let på Kuala Lumpur International Lufthavn. Her er alle de fremtrædende biludlejningsselskaber til stede. Du kan gøre brug af Avis, Hertz, Thrifty og National.

En anden mulighed er at leje en bil gennem EasyTerra, en organisation, der sammenligner priser fra lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.