Billeje Tyrkiet

Biludlejning i Tyrkiet 

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (nogle gange 23 år, alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 2 år (nogle udlejningsselskaber: 1 år). Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves, og kan få problemer med udlejning af luksusbiler eller varevogne.   

Hastighedsbegrænsninger er: I byen 31mph/50km/t, på landeveje 56mph/90km/t og på motorveje 75mph/120km/t. Sikkerhedsseler er obligatorisk, men børnesæder er det ikke. 

Vejene i Tyrkiet er gode, og populære steder er godt forbundet. Der køres på højre side af vejen og den eneste fare kommer fra uventede gård køretøjer og dyr på vejen. Der er ikke mange tankstationer i Tyrkiet, så skal du sørge for at fylde op med jævne mellemrum. 

Kørsel i Tyrkiet med en udlejningsbil 

Antalya og Istanbul er de mest besøgte steder i Tyrkiet. Fokus ligger henholdsvis på strande og kultur. Besøgende, som ankommer til Antalya Lufthavn, almindeligvis tager straks på stranden, og de fleste strande ligger meget tæt på lufthavnen. Afstanden mellem Antalya og Istanbul er betydelig. 700 kilometer er ubehagelige at køre på en dag. 

Antalya-Ankara er en 540 kilometer kørsel, selv om byen Konya tilbyder et dejligt stop. Det charmerende Mevlana Museum ligger i Konya og det er beliggende i et kloster. At køre fra Antalya til Ankara er en dejlig to dages tur. 

Perspektivet er helt forskelligt fra Istanbul. Marmarahavet er let at nå, og en rejse til Ankara anbefales også. Afstanden er 441 kilometer og en overnatning i Eskisehir er valgfrit. Dog ligger byen i et industriområde, så skal du ikke forvente at støde på kulturelle ekstravagancer her. 

Udleje en bil i Tyrkiet 

Mange biludlejningsselskaber er til stede, både i Antalya Lufthavn og Istanbul Lufthavn. Du kan bruge tjenesterne fra Avis, Budget, Hertz og Sixt (Antalya Lufthavn) og Airport Tours, Avis, Budget, Hertz, National, Sixt og Ülger (Istanbul Lufthavn).

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. På den måde bliver priserne fra de lokale biludlejningsfirmaer sammenlignet for din bekvemmelighed.