Billeje Belgien

Biludlejning i Belgien

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 2 år. Der køres på højre side af vejen. Hastighedsgrænser i Belgien er som følger: By 31mph/50km/t, landeveje 56mph/90km/t, motorveje 75mph/120km/t.

Vær opmærksom på cyklister i de belgiske veje, de kommer i store grupper og får lov til at køre på motorveje, som i mange lande er forbudt. Sikkerhedssele er obligatoriske (for- og bagsæde af bilen) og kun anvendelse af håndfrie mobiltelefoner er tilladt.

Kørsel i Belgien med en udlejningsbil

De fremtrædende byer i Belgien er Antwerpen og Bruxelles. Disse byer ligger i kort afstand fra hinanden, cirka 45 kilometer. Antwerpen ligger i nord, hvilket gør det nemt at besøge byer som Gent og Brygge.

Også den hollandske grænse nås let. Amsterdam kan nås inden for 2 timer fra Antwerpen. Fra Bruxelles, kan byer som f.eks. Liège besøges på en dagstur. Den franske grænse er også tæt. Afstanden fra Bruxelles til Paris er kun 261 kilometer, hvilket gør en bytur til den franske hovedstad meget fristende.

Både Antwerpen samt Bruxelles ligger bekvemt i forhold til den belgiske kyst. Byer som Zeebrugge og Oostende (eller Oostende) kan besøges med lethed, og en dag på stranden kan helt sikkert anbefales.

Udleje en bil i Belgien

Antwerpen og Bruxelles har de vigtigste lufthavne i Belgien. I Antwerpen Lufthavn, vil man finde udlejningsselskaberne Avis og Hertz. Bruxelles Lufthavn tilbyder tjenester af de ovennævnte selskaber og desuden Budget, Europcar, National, Alamo og Sixt.

Hertil kommer, at det er muligt at booke en bil gennem EasyTerra. Her sammenlignes priserne fra veletablerede biludlejningsfirmaer.