Billeje Bulgarien

Biludlejning i Bulgarien

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori) og have haft dit kørekort i et år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves.

Hastighedsgrænser i Bulgarien er som følger: By 31mph/50km/t, landeveje 50mph/80km/t og motorveje 75mph/120km/t. Der køres på højre side af vejen, sikkerhedsseler er obligatoriske og barnesæder til børn op til 2 år er også. Der holdes hyppige hastighedskontrol, ligesom kontrol af kørsel uden sikkerhedssele eller under påvirkning af alkohol.

Vær opmærksom på fodtøj, når du kører i Bulgarien, det er forbudt at køre iført høje hæle, flip flops eller sandaler (på grund af sikkerhedsmæssige årsager). Kørsel iført førnævnte fodtøj kan resultere i bøder.

Kørsel i Bulgarien med en udlejningsbil

Bulgarien har et netværk af 8.000 kilometer veje, og landet kan krydses på cirka 6 timer. Der er nok med tankstationer langs vejen, på hvert 20-25 kilometer.

Turene man kan tage til, afhænger af ankomststedet. Fra Sofia kan du tage en god tur til den næststørste by i Bulgarien: Plovdiv. Denne by, som er bygget i traditionel bulgarsk stil, ligger 131 kilometer fra Sofia, og derfor er let at nå.

Varna, den tredje by i Bulgarien, har også en lufthavn, og ligger 378 kilometer fra Sofia. Ture er nemt arrangeret fra Varna, især til Sortehavskysten. Den fjerde by i Bulgarien, Burgas, ligger en lille afstand fra Varna (88 kilometer), og kan nås inden for 2 timer med bil.

Udleje en bil i Bulgarien

Hovedpunkterne for ankomst til landet er Sofia og Varna. Sofia Lufthavn har følgende biludlejningsselskaber: Avis, Budget, Hertz, Sixt, Moto-Pfohe Rent-a-car og Tany Rent. Varna Lufthavn har Avis, Hertz og Sixt.

Hertil kommer, at biler kan bookes gennem EasyTerra. Her bliver priserne sammenlignet for din bekvemmelighed.