Billeje Cypern

Biludlejning på Cypern

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori) og have haft dit kørekort i tre år (disse oplysninger er med forbehold for ændringer, undertiden er aldersgrænsen 21 år med 2 eller 3 års erfaring). Der er også et maksimums alder: 75 år.

Der køres på venstre side af vejen, og hastighedsgrænser er som følger: Maks. 62mph/100km/t på motorveje, 50mph/80km/t på landeveje og 30mph/50km/t i byerne.

Anvendelse af mobiltelefon under kørslen kan resultere i strenge bøder. Vær påpasselig, da der holdes hyppige kontrol. Desuden bør bilister være opmærksomme på de sandede veje og de mange sten, der ligger på vejen.

Kørsel på Cypern med udlejningsbil

Cypern har et omfattende vejnetværk, der dækker 11.000 kilometer (7.000 af dem er brolagt). Fra Larnaca Lufthavn kan du nemt nå de fleste større byer. Larnaca ligger bekvemt og hovedstaden Nicosia ligger 37 kilometer oppe nordpå. Denne gamle by, sammen med byer som Jerusalem, er en af de sidste tilbageværende 'delte hovedstæder' i verden.

En anden charmerende by er Limasol, en vigtig havneby på den sydlige del af Cypern. Byen ligger 60 kilometer fra Larnaca, og derfor meget let at køre til.

De mest imponerende seværdigheder på øen kræver længere kørsel, for eksempel de Romerske Ruiner i Paphos, 112 kilometer. Troodos Bjergene er meget tilgængelige, og her vil du finde det berømte Kykkos Kloster. Hertil kommer, at Olympus Bjerget (1952 meter) ligger her. I nærheden af Troodos Bjerg regionen, er kulissen velsignet med frodige vegetation og smuk udsigt. Bjergene kan nås inden for en time (med bil).

Udleje en bil på Cypern

På Larnaca Lufthavn er der mange biludlejningsfirmaer, såsom: Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Astra, Petsas, Thames, Sixt og Thrifty.

Det er også muligt at arrangere biludlejning med EasyTerra. På denne måde bliver priserne fra de lokale udlejningsselskaber sammenlignet for din bekvemmelighed.