Billeje Danmark

Biludlejning i Danmark

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i et år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år kan opkræves.

Der køres på højre side af vejen, og sikkerhedsseler er obligatorisk. Hastighedsgrænsen er som følger: 31mph/50km/t i byer, 49mph/80km/t på landeveje og 68mph/110km/t på motorveje (i visse områder er 130km/t).

Ved at blinke med dine lygter, signalerer du et ønske om at passere andre biler, så vær opmærksomt på det. Forlygterne skal være tændt hele tiden, vær opmærksomt på det!

Kørsel i Danmark med en udlejningsbil

København er forbundet til Malmø gennem Øresundsbroen. Ture til Sverige kan derfor arrangeres let. Sjælland har fremragende forbindelser til resten af Danmark på grund af de mange broer og færger.

Roskilde ligger 32 kilometer fra København, og dermed let at køre til. Byen Roskilde var Sveriges hovedstad (omkring 1400-taller), og i byens kuppelkirke har Danmarks herskere været begravet siden middelalderen. Århus er også en berømt attraktion. Byen ligger 157 kilometer fra København, på fastlandet (Jylland). Odense ligger på Fyn og er fødestedet for Hans Christian Andersen. Derudover er der mange museer og en 13.århundrede kuppelkirke. Odense ligger 142 kilometer fra København.

Danmark er en del af de mindre skandinaviske lande, selvom færgerne har en tendens for at forlænge afstanden en smule (færger er langsomme). Danmark er først og fremmest kendt for sin LEGO produktion. I Billund kan du finde fabrikken, samt en LEGO-temapark. Billund ligger på fastlandet, 220 kilometer fra København.

Udleje en bil i Danmark

Der er flere biludlejningsselskaber i Københavns Lufthavn, de omfatter Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

En anden mulighed er at leje en bil gennem EasyTerra, en hjemmeside, der sammenligner priserne fra flere biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.