Billeje Estland

Biludlejning i Estland

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i et år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år kan opkræves. 

Inden for bygrænsen er fartgrænsen 30mph/50km/t og på motorveje er 54mph/90km/t. På nogle veje er den maksimale hastighed 60mph/100km/t.

Der køres på højre side af vejen, og forlygterne skal være tændt hele tiden. Sikkerhedsseler er obligatoriske i forsæder. 

Kørsel i Estland med en udlejningsbil

Estland har ikke mange motorveje, alligevel er vejnettet god. I løbet af de sidste par år har regeringen arbejdet hårdt for at lette rejsende, der besøger de tilstødende landsbyer og turistattraktioner. 'Via Baltica' går fra Tallinn til Parnu i det sydvestlige del og i sidste ende til Riga (Litauen). Parnu er Estlands femte by og viser barokarkitektur i al sin skønhed, for eksempel på den dejlige Elisabeth Kirke.

'Via Estonia' går fra Tallinn til den russiske grænse i sydøst. 'Via Hansa' går parallelt med den Finske Bugt og fører til Narva og St. Petersborg. Narva er Estlands tredje by og huser Hermann Slottet. Byen ligger på Narva-floden, der danner grænsen til Rusland. Over for byen ligger den (russiske) by Ivangorod.

Estland er ikke særlig stor, hvilket gør det let at køre fra Tallinn til byer som Parnu og Tartu. Sidstnævnte er den næststørste by i Estland med det mest fremtrædende universitet i landet.

Udleje en bil i Estland

Tallinn Lufthavn har følgende biludlejningsselskaber: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt (også kaldet Balti Autoliising).

Det er også muligt at leje en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne fra lokale biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.