Billeje Frankrig

Biludlejning i Frankrig

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori) og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves.

Sikkerhedssele er obligatorisk, og børn skal være mindst 10 år gammel for at sidde på forsædet. Børn til 3 års alderen skal sidde på en barnestol. Der køres på højre side af vejen, og bøder kan betales på stedet (i euro eller rejsechecks).

Fartgrænsen i byen er 31mph/50km/t, på landeveje 68mph/110km/t og på motorveje 81mph/130km/t.

Kørsel i Frankrig med en udlejningsbil

Netværket af 'autoroutes' er meget god. Ud af de 40.000 kilometer veje, er omkring 10.000 kilometer firesporet motorveje, og mange af disse er betalingsveje (autoroutes a peage). Mange veje er stadig genstand for diskussion på grund af trafikpropper mellem slutningen af juli og den første del af september. De fleste af problemerne opstår langs 'route de Soleil'. Trods disse problemer, er Frankrig et tilgængeligt land, og de større byer er nemme at nå.

Fra Paris er der hurtige forbindelser til andre byer: Paris-Nantes, omkring 340 kilometer, Paris-Lyon 395 kilometer og Paris-Bordeaux lidt længere: Omkring 500 kilometer. Lande, der ligger nord for Paris, kan også nås nemt, en køretur fra den franske hovedstad til Bruxelles (Belgien) tager ikke mere end to og en halv time.

Udleje en bil i en af de sydlige byer resulterer i andre muligheder, for eksempel Bordeaux. Fra denne by kan en rejse til Spanien let arrangeres, fra byen Nice kan man rejse til Italien og fra Lyon anbefales en tur til Geneve (Schweiz) (omkring 110 kilometer).

Udleje en bil i Frankrig

Alle de største lufthavne tilbyder flere biludlejningsselskaber, som man kan vælge imellem. Fra Paris, Bordeaux, Nice og Lyon kan flere virksomheder fremme biludlejning. Firmaer som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt er til stede i de fleste lufthavne.

En anden mulighed er at udleje en bil gennem EasyTerra, en hjemmeside, hvor priserne for lokale biludlejningsselskaber sammenlignes for din bekvemmelighed.