Billeje Grækenland

Biludlejning i Grækenland

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1 år. Ikke-EU-borgere har brug for et internationalt kørekort for at køre. Glem ikke at ansøge om disse papirer til tiden. Mange biludlejningsfirmaer arbejder med en minimums- og maksimal aldersgrænse for udlejningsbiler: 70 år.

Sikkerhedssele er obligatorisk, og børn på op til 4 år er forpligtet til at sidde i et barnesæde (på bagsædet).

I Grækenland køres der på højre side af vejen, og hastighedsgrænser er som følger: I byen 30mph/50km/t, på landeveje 50 mph/80km/t og på motorveje 74mph/100km/t.

Kørsel i Grækenland med en udlejningsbil

Kørsel gennem Grækenland er sjovt, bakkerne er smukke og panoramaudsigten over Middelhavet er imponerende. Men der er en ulempe ved det: Grækenland har en af de højeste antal trafikulykker i Europa. Dem, der lander på Iraklion Lufthavn (Kreta), behøver ikke at bekymre sig, her er vejene fremragende. 

Afhængigt af ankomststed, kan et par smukke ture laves med bil. Øen Korfu inviterer besøgende til at tage ture langs kysten. De blåhvide huse, som mange mennesker genkender fra bøger og brochurer, er et slående syn i løbet af en tur omkring øen. De mest berømte områder af særlig interesse kan nås fra Athen i løbet af et øjeblik. Parthenon på Akropolis og de omkringliggende Parnitha og Penteli bjergene er let tilgængelige med bil. 

Andre steder, der kan besøges, er Eleusina (30 kilometer fra Athen), Piraeus (9 kilometer fra Athen) og Chalkis (disse er en garanti for en pæn dagstur). Chalkis er forbundet med fastlandet ved hjælp af en bro, der har stået sådan lige siden 400 f.Kr. (broen plejede at være bygget med træ). Chalkis er hovedstaden på øen Euboea.

Udleje en bil i Grækenland

Der er mange biludlejningsfirmaer spredt ud omkring de vigtigste lufthavne i Grækenland. Nogle af disse omfatter: Avis, Budget, Europcar, Eurodollar, Hertz, National, Sixt og Travelstar.

En anden mulighed er at leje en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.