Billeje Holland

Biludlejning i Holland 

Generel information og regler 

For at leje en bil i Holland, skal du være 21 år gammel, og have haft dit kørekort i 2 år. Et gebyr for ung chauffør under 25, kan opkræves (for eksempel med luksus biler). Sikkerhedsseler er obligatorisk både på forsædet og bagsædet. Der køres på højre side af vejen.   

Hastighedsbegrænsninger er: På motorveje 75mph/120km/t (men på nogle veje er 62mph/100km/t), på lokale veje 49mph/80km/t og 31mph/50km/t i byer (men sommetider langsommere).

Kørsel i Holland med en udlejningsbil

Der er et omfattende vejnet i Holland: Mere end 135.000 kilometer (offentlige veje). Det er et af de tætteste vejnet i verden. 5012 kilometer er statelige motorveje, provinsveje er 7899 kilometer og andre veje er 122.500 kilometer.

Udflugter fra nord til syd er nemme at lave, uanset om du rejser fra Groningen til Rotterdam eller fra Amsterdam til Tilburg, alle ture kan laves på mindre end en dag. At krydse landet vil tage mindre end tre timer, endnu mindre i andre retninger (Holland er lille i bredden).

Ture på tværs af grænsen er også nemme at arrangere. Fra Amsterdam kan Antwerpen og Bruxelles nås i løbet af nogle få timer (Antwerpen ligger 2,5 timers kørsel fra Amsterdam). Det samme gælder for den tyske grænse. Amsterdam-Berlin er cirka 576 kilometer og en by som Bremen er en nem kørsel på 274 kilometer (fra Amsterdam). At krydse grænsen til Tyskland har en stor fordel: Fra dette øjeblik er der næppe nogle hastighedsgrænser. 

Udleje en bil i Holland

I lufthavnene i Amsterdam, Rotterdam og Eindhoven er der mange biludlejningsselskaber, der kan lette din rejse. Virksomheder som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt er til stede ved de fleste lufthavne.

Det er også muligt at bestille en udlejningsbil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.