Billeje Irland

Biludlejning i Irland

Generel information og regler 

Irland begyndte at bruge det metriske system i 2004. Dette er grunden til afstande er vist i kilometer. Vejskilte der viser miles kan findes, men ikke ret tit.

Selv om minimumsalderen for kørsel i Irland er 17 år, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori) for at leje en bil, og have haft dit kørekort i 2 år. Et lokalt gebyr for ung chauffør under 23 år og chauffør over 70 år, kan opkræves.  

Der køres på venstre side af vejen og rattet er på højre side. For ikke-britiske statsborgere vil det tage lidt tid at vænne sig til, selv om det eneste overfyldte område er Dublin. Halvdelen af befolkningen i Irland bor her, og uden for byen er vejene stille. 

Vær opmærksom på hastighedsgrænsen for biler med en vogn eller campingvogn, som er 50mph/80km/t. Andre hastighedsgrænser er: På landeveje 60mph/100km/t og på motorveje 75mph/120km/t.  Sikkerhedssele er obligatorisk, og børn under 12 år skal sidde på bilens bagsæde.

Kørsel i Irland med en udlejningsbil 

En bil er afgørende i det grønne Irland. Landet er en perle af keltisk historie og overraskende natur. Dublin er et glimrende udgangspunkt. Mange busser kører fra Dublin til Galway, selvom dette vil tage en masse tid. Busserne stopper ved flere små byer og ikke alle er et besøg værd.  

Med brug af en udlejningsbil, kan du vælge mellem Irlands seværdigheder. Turen fra Dublin til Galway er en dejlig tur. Det tager cirka 3 timer og 15 minutter (209 kilometer), som virker som en masse tid. Bugtende veje og ru terræn er nødt til at blive erobret for at køre fra Dublin (det østlige Irland) til Galway (det vestlige Irland). Galway bliver ofte omtalt som en 'backpacker paradis' og talrige vandrehjem & campingpladser bekræfter denne titel. 

Dem, der nyder udendørslivet og vandreture vil helt sikkert nyde den (gælisk) region, og campingpladser kan findes i landsbyen Spiddal (og Galway). Cliffs of Moher minder sig selv om disse som bliver beskrevet i en fantasyroman (de har en fantastisk udsigt). En helt anden stemning, kan findes cirka 291 kilometer fra Dublin, i byen Waterford. Det sydligste punkt i Irland kan nås på 4 timer. En dejlig landsby i nærheden af Waterford er Tramore. Denne by synes næsten at være en caribiske by (omend en hel del grader koldere). Trods det kolde vejr, er strande dejlige. 

Udleje en bil i Irland

De fremtrædende biludlejningsselskaber ligger i Irlands overfyldte område: Dublin. Biludlejningsselskaber som Avis, Budget, Europcar, Hertz og National er til stede i lufthavnene. Shannon Lufthavn og Cork Lufthavn kan også bruges til at afhente din udlejningsbil. 

For at få et klart billede af de lokale priser, kan du bruge EasyTerra, en hjemmeside, der sammenligner priserne fra veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.