Billeje Island

Biludlejning på Island 

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 20 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves.  

Sikkerhedssele er obligatorisk, og der køres på højre side af vejen. Terrængående 'eventyr' medfører store bøder på Island. Med andre ord: Kør ikke på 'umærkede veje'. Pas også på ryttere. Kvæg (alle husdyr) har altid fortrinsret. 

Hastighedsgrænser på Island er: I byen 31mph/50km/t, på landeveje 49mph/80km/t og på motorveje 55mph/90km/t.

Kørsel på Island med en udlejningsbil 

Island har omkring 13.000 kilometer veje. Bemærk, at kun 4.600 kilometer er brolagt. Rute 1 er den store Ringvej, der forbinder Reykjavik med alle de andre byer langs hele kysten, Midlands på Island er knap beboede. Den store vej er 1.339 kilometer lang og består hovedsageligt af asfalt, selv om et par segmenter er brolagt med grus. 

Hovedattraktionerne på Island er dets brønde, gejsere og vandfald. 'Dettifoss', ikke langt fra søen Mývatn i det nordlige Island, er et berømt vandfald. Endvidere består landet af mos, lav og græsarealer. Det arktiske ørken-lignende landskab udstråler en øde atmosfære, selvom dette kunne lige være årsagen til sin skønhed og popularitet. Hertil kommer, at Island er et land, der udmærket kan udforskes i bil.  

Udleje en bil på Island 

Takket være den nemme tilgængelighed i landet med bil, er der mange biludlejningsfirmaer, som ligger i Keflavik Lufthavn. Udlejningsselskaber omfatter Akureyrar, Alamo, Atlas, Avis, Budget, Europcar, Hertz og National.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra, en hjemmeside, der sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.