Billeje Italien

Biludlejning i Italien

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 18 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år kan opkræves. 

Sikkerhedssele er obligatorisk, og børn under 12 år skal bære en alderssvarende sikkerhedssele. Fartgrænsen i byen er 30mph/50km/t, på landeveje 66mph/110km/t og på motorveje 81mph/130km/t.

I Italien er der mange biler, bemærk venligst, at mange veje er overfyldte. Der køres på højre side af vejen. 

Kørsel i Italien med en udlejningsbil 

Italien har et godt vejnet med ikke mindre end 6.400 kilometer motorveje og 288.000 kilometer 'almindelige' veje. De velkendte 'Autostrada', eller motorveje, er spredt rundt om i hele landet, både i længde og i bredden af halvøen. Vejene er opdelt i 'Strada Statale' (statsejede veje med en samlet længde på 12.000 kilometer), 'Strada Provinciale' (provinsveje) og 'Strada Communale' (kommunale veje).

Udover de smukke kirker, katedraler og dejlige museer i byerne, er udsigterne er besøg værd. En dejlig tur er kørsel fra nord til syd. Under på sådan en tur, vil du bemærke forskellen hvad angår velfærd og 'ruged' i syd. Norden er rigere, har den mest frugtbare jord og den vigtigste havn (Genova), men den sydlige del omfatter charmerende byer. Et fint eksempel på dette er Palermo.

Vigtigste områder af interesse i den nordlige del, omfatter den italienske riviera, Alperne (Dolomitterne) og søer, for eksempel Gardasøen. At tage en tur til Firenze (Toscana) til Napoli anbefales (409 kilometer), og du kan fortsætte fra Napoli til Messina eller Palermo (begge beliggende på Sicilien). Der kan være meget trafik på færgen til Sicilien. Rom ligger centralt, og ture til nord eller syd kan nemt arrangeres. 

Udleje en bil i Italien

Alle de vigtigste lufthavne har masser af biludlejningsfirmaer til din rådighed. Nogle af disse virksomheder omfatter: Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt og Thrifty.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne organisation sammenligner priserne af veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.