Billeje Kroatien

Biludlejning i Kroatien

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori) og have haft dit kørekort i et år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves.

Sikkerhedssele er obligatorisk for alle passagerer. Hastighedsbegrænsninger er: By 37mph/60km/t, landeveje 62mph/100km/t og motorveje 81mph/130km/t.

I Kroatien køres der på højre side af vejen. Ikke alle veje er velholdte, så vær opmærksomt på det. Især vejene uden for Zagreb og Dubrovnik ser lidt 'slidte' ud.

Kørsel i Kroatien med en udlejningsbil

Ture langs kysten resulterer i smukke panoramaudsigter over landskabet, og der er altid mere at udforske. Fra dele af Alperne til Dinara Bjerge og skisportssteder samt hvide strande, har Kroatien det hele. Landet er kendt for sine mange nationalparker, og de fleste af disse er et besøg værd.

For dem der nyder af udendørslivet, genkender Plitvice søerne fra brochurer eller fra deres vildeste drømme. Søerne og nationalparken ligger 100 kilometer fra Zagreb, og derfor let at komme til. Bemærk venligst, at der ikke er mange tankstationer, så sørg for at fylde op, inden du kører (i byområder).

Det sydligste punkt i Kroatien er en anden populær destination, og et besøg værd. Byen Dubrovnik ligger stik syd og ofte omtalt som en af de smukkeste byer langs Adriaterhavets kyst. Det er en stille og rolig tur fra Zagreb til Dubrovnik (388 kilometer), selvom turen kan deles over 2 dage (eller 1 dag for dem der står tidligt op).

Hertil kommer, at halvøen Istrien er en dejlig destination. Pula er den sydligste by på Istrien og mere end 3000 år gamle. Turen fra Zagreb er en lille en: Mindre end 200 kilometer.

Udleje en bil i Kroatien

Zagreb Lufthavn har mange biludlejningsselskaber, der gør tingene lettere for besøgende i løbet af deres ophold: Adria Rent, An Nova, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo, Thrifty, Uni-Rent og Sixt.

En anden mulighed ville være bestille en udlejningsbil gennem EasyTerra. Dette selskab sammenligner priserne fra veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.