Billeje Nordirland

Biludlejning i Nordirland

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 2 år. Der kan opkræves et lokalt ekstra gebyr for ung chauffør der er 23 år og over 70 år. Nogle udlejningsselskaber har også en maksimal aldersgrænse for biludlejning: 69 år gammel.

Sikkerhedssele er obligatorisk, det samme gælder for barnestol for børn på op til 3 år gammel. Der køres på venstre side af vejen og rattet er på højre side. Det kan tage lidt tid at vænne sig til at køre på venstre side af vejen, så pas på, når du tager en rundkørsel. 

Hastighedsgrænserne er som følger: I byen 30mph/45km/t, på landeveje 60mph/95km/t og på motorveje 70mph/110km/t.

Kørsel i Nordirland med en udlejningsbil 

Nordirland er et forholdsvis kompakt land, og udforske det i bil er en fryd. Alle de store byer er nemme at nå, da landet kun er 136 kilometer lang og 112 kilometer bred.

Causeway Coast & Glens tilbyder fremragende muligheder for dagsture, og de fleste byer er nemme at køre til fra Belfast. En dejlig tur går fra Belfast til Coleraine (77 kilometer), en lille by med Mount Sandel fortet og et dejligt bytorv. 

Desuden er steder som Newtownabbey (der ligger mindre end 10 kilometer fra Belfast) og Ballymena (38 kilometer) er et besøg værd. 98 kilometer fra Belfast ligger byen Bushmills, der kendt for sin 'Old Bushmills Destilleri', der går tilbage til 1608. Det har verdens ældste whisky licens.

Et af de mest berømte irske steder, der står på UNESCO, ligger 3 kilometer fra Bushmills. 'Giant's Causeway' er en unik klippeformation, der består af 40.000 basaltsøjler. Der menes at stenene med deres typiske sekskantede form, blev dannet for 60 millioner år siden under et vulkanudbrud.

Udleje en bil i Nordirland

I Belfast City Lufthavn og den noget større Belfast International Lufthavn er der mange biludlejningsselskaber til rådighed. Du kan gøre brug af Avis, Budget, Europcar, Hertz and National.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.