Billeje Norge

Biludlejning i Norge

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 19 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år kan opkræves. 

Sikkerhedssele er obligatorisk, og børn under 4 år skal sidde på en barnestol. Der køres på højre side af vejen i Norge.

Hastighedsgrænserne er som følger: I byen 31mph/50km/t, på landeveje 49mph/80km/t og på motorveje 55mph/90km/t.

Kørsel i Norge med en udlejningsbil 

Der er omkring 54.400 kilometer veje i Norge, og i øvrigt er der mange færger til Danmark. På grund af disse færger, er Danmark også en mulighed for en dagsudflugt. Et slående element i den norske kultur, er tilstedeværelsen af stavkirker som den i Borgund. Det er nemt at komme til Borgund fra Oslo (222 kilometer), og også fra Trondheim (299 kilometer). Naturligvis skal man også se fjordene og Norges smukke natur.

Den Europæiske Rute E10 er en af Norges største veje. Mange mennesker bruger denne vej for at køre til Sverige fra Norge, for eksempel til Abisko,, et sted (og nationalpark) i det nordlige Sverige. Det er en større rejse, der strækker sig over 1000 kilometer, men fra Trondheim er der kun 666 kilometer. 

E10 går også gennem Reine. Dette er en landsby og turister kommer her for at nyde den smukke natur. At køre fra Oslo til Reine betyder en ganske lang rejse (918 kilometer), men for dem, der kommer fra Trondheim vil have en lettere rejse (538 kilometer). E10 går gennem alle øerne langs turen og ofte afslører fantastiske udsigter. Øerne er forbundet gennem broer, og undervejs vil du passere gennem adskillige tunneler. 

Udleje en bil i Norge

Fra lufthavnene i Oslo og Trondheim kan du bruge mange biludlejningsselskaber, såsom: Avis, Budget, Europcar, Hertz og National.

Du kan også bestille en udlejningsbil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.