Billeje Østrig

Biludlejning i Østrig

Generel information og regler

For at leje en bil i Østrig, skal man være 19 år gammel, og have haft dit kørekort i et år. Ikke-EU-borgere er nødt til at ansøge om et internationalt kørekort. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves.

Sikkerhedssele er obligatoriske, og børn i alderen op til 12 år er forpligtet til at bruge en passende fastholdelsesanordning. Hastighedsgrænserne er som følger: I byen 31mph/50km/t, på landeveje 62mph/100km/t og på motorveje 81mph/130km/t. Der køres på højre side af vejen, og ved at blinke med dine lygter, signalerer du et ønske om at passere andre biler.

Østrig har mange betalingsveje, og en betalingsmærke skal placeres på din bilrude. Disse klistermærker kan købes ved grænsen eller på tankstationer langs grænsen (dette vil koste mindre end 50 cents om dagen).

Kørsel i Østrig med en udlejningsbil

Østrig er et smukt land for at køre igennem. Ture til Alperne langs Donau-floden og forbi mange slotte, er alle nemme at arrangere. Vejnetværket dækker mere end 133.000 kilometer, og tunneler gennem bjergpasset gør din rejsen lettere. Bemærk venligst, at mange veje er lukket under kraftige snefald.

Østrig er kendt for den smukke by Wien, selvom skisportssteder i Tyrol også er berømte. De velholdte veje sikrer gode forbindelser mellem byerne. En dagstur fra Wien til Innsbruck (Tyrol) anbefales, da afstanden er 386 kilometer.

Desuden står Salzburgs centrum på UNESCOs verdensarvsliste, og er et besøg værd. Rejsen til Salzburg kan gøres fra Wien og Innsbruck med en afstand af henholdsvis 252 og 136 kilometer.

Udleje en bil i Østrig

Lufthavnene i Innsbruck, Salzburg og Wien huser følgende biludlejningsselskaber: Alamo, Avis, Bluebox, Budget, Denzeldrive, Europcar, Hertz, Sixt og Thrifty.

Booke en bil på forhånd kan også arrangeres gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.