Billeje Portugal

Biludlejning i Portugal

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år kan opkræves. 

Sikkerhedssele er obligatorisk, og barnestol er obligatorisk for børn på op til 4 år gammel. Der køres på højre side af vejen, og hastighedsbegrænsninger er: I byen 35mph/56km/t, på landeveje 55mph/88km/t og på motorveje 75mph/120km/t.

Kørsel i Portugal med en udlejningsbil

Portugal har et fremragende vejnet. Der er en motorvej med fire spor (Auto-Estrada), der fører fra Lissabon til Porto. Afstanden er cirka 280 kilometer. Desuden er mange byer indbyrdes forbundet med veje med 2 spor. Netværket dækker omkring 69.000 kilometer og Auto-Estrada fra Lissabon til Porto er den eneste betalingsvej.  

Ture til de større byer kan nemt arrangeres: Fra Faro til Lissabon og også fra Lissabon til Porto vil ikke tage mere end en dag. En dejlig tur er fra Faro til Porto med et mellemstop. Afstanden på denne tur er 463 kilometer, og en overnatning i Lissabon gør turen nemt og behageligt. 

At ankomme til Funchal (Madeira Lufthavn) indebærer andre muligheder, især på grund af skove og bjerge. Disse er populære blandt vandreentusiaster. 

Azorerne ligger 1000 kilometer ud for Portugals kyst. Hvert år trækker disse øer mange turister. Madeira, en anden portugisisk ø, er en kendt for sin 'Levada's', kanaler til kunstvanding, der dækker 2150 kilometer og er fordelt langs hele øen. 

Udleje en bil i Portugal

Lufthavnen i Porto, Lissabon, Faro og Madeira har et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer til rådighed: Avis, Auto Jardim, AA Castanheira/Budget, Europcar, Hertz og National.

En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.