Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse med Faro Lufthavn. Fra byen Faro kan du tage toget og rejse gennem resten af kysten, men denne service er ofte langsomt.  

Bil og bus

Faro Lufthavn er let tilgængelig. Frakørslen fra den kystnære vej EN125 er tydelig angivet. Fra lufthavnen er der kun én vej, der fører til EN125. De fleste turiststeder er tilgængelige inden for en time. Det tager cirka 20 minutter til Almancil, 30 minutter til Vilamoura, 45 minutter til Albufeira og en time til Portimão.

Bussen kører fra lufthavnen til centrum af Faro. Fra busstationen en hurtig bus (Serviço Transrápido) kører til de forskellige turiststeder langs kysten. Bussen afgår i gennemsnit hver halve time fra lufthavnen i højsæsonen mellem 07:10 og 20:40 (weekender og helligdage: 08:00 – 19:30).

Fra juni til oktober er der også en pendulbus service (Lufthavnsbus) til centrum af Faro.

Biludlejning Faro Lufthavn

Der er et stort udbud af biludlejningsfirmaer: Europcar, Avis, Hertz, Alamo, Budget, Rentauto, Sixt og Auto Jardim. Skrankerne kan findes i Ankomsthallen. Priserne for at leje en bil i Algarve er lavere end i Nordeuropa, især hvis du vælger et lokalt selskab. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Taxaer kan tage højst passagerer. Prisen er cirka € 1.00 pr. kilometer. Nogle eksempler på priser er: Til Olhao € 18, til Quinta do Logo € 20, til Albufeira € 35 og til Praia de Rocha € 70. Mellem 22:00 og 6:00 er der et ekstra 20 % tillæg. Hvis du går ud af Ankomsthallen og går til højre vil du se taxaerne.

Lufthavnsparkering

Parkering P1 er ved Afgangshallen og P3 er ved Ankomsthallen. Begge er beregnet til korttidsparkering. Langtidsparkering kan findes på P2 og er bag P1 og P3. Priserne er forskellige. På P1 koster de første 30 minutter € 0,80, og P3 koster € 1,30 for den første time. Langtidsparkering har et minimum pris på € 51,50 (for en uge).