Transport

Lokal transport

Tog

Der er endnu ingen togforbindelse med Porto Lufthavn. Planer for den nye metrosystem til at forbinde lufthavn til Porto er i fremskredne stadier. Det var planlagt at have forbindelsen klar i 2005, men projektet er blevet udsat på ubestemt tid.

Bil og bus

Lufthavnen er let tilgængeligt fra motorvej IC-1 mellem Lissabon og Vigo (til nord for Porto, i Spanien).

Mellem 7:30 og 20:00 en lufthavnsbus afgår hver 30 minutter til centrum af Porto. Bussen stopper ved de største hoteller. En billet koster € 4,00 og er gyldig hele dagen på den offentlige transport i Porto samt den regionale togtrafik til Valongo, São Bento og Coimbrões.

Transporte Resende buslinje 120 (koster € 1,25) kører til kendte steder i Porto: Santa Cruz, Leça, Matosinhos, Guifões en Custóias.

To gange om dagen er der direkte busforbindelse med Vigo, Spanien (en gang om dagen i weekenden). Pris: € 10,00. Oplysninger er tilgængelige på det spanske telefonnummer +34(0)986 288 030.

Biludlejning Porto Lufthavn

I stueetagen i Ankomsthallen er der syv skranker for biludlejningsfirmaer: A.A. Castanheira/Budget, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National Car Rental og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Taxaer kan findes foran Ankomsthallen og hver er udstyret med et taxameter. Prisen er € 0,74 pr. kilometer oven på “startprisen”. En tur til centrum af Porto koster omtrent € 13,00. I weekender og på helligdage er der en 20 % tillæg. Der er også et tillæg for ekstra stor bagage. 

Lufthavnsparkering

Der er fire parkeringspladser: P0 (€ 1,50 for den første time) og P1 (€ 1,10 for den første time), der er tæt på terminalbygningen og P2 og P3 (€ 6,40 pr. dag), der er nord for terminalen. Du kan parkere for en måned på P1 til samme pris, som parkering på P2 eller P3. For oplysninger om langtidsparkering, ring til tlf.: +351(0)229 410 787.