Billeje Rusland

Biludlejning i Rusland

Generel information og regler

For at leje en bil (på de fleste biludlejningsselskaber), skal du være 25 år gammel og have haft dit kørekort i 2 år. Det anbefales at få et internationalt kørekort inden du tager til Rusland. 

Der køres på højre side af vejen og sikkerhedsseler er obligatorisk. Hastighedsgrænserne er: 38mph/60km/t i byen, 56mph/90km/t-69mph/110km/t på almindelige veje og 69mph/110km/t på motorveje. 

Politifolk kan stoppe biler uden en indlysende grund, men er altid nødt til at oplyse deres navn og distrikt. I Rusland er det almindeligt at blive vinket ind til siden, og derfor er der ingen grund til at bekymre sig (for meget).

Kørsel i Rusland med en udlejningsbil 

Rusland har et omfattende netværk af M-veje og A-veje. M-vejene er motorveje, men har kun 2 baner. M-vejene tilslutter de fleste af de store byer, mens Moskva er omgivet af MKAD motorringveje. Andre vigtige veje omfatter M1 (Moskva-Smolensk), M2 (Moskva-Tula-Kursk), M3 (Moskva-Brjansk) og M10 (Moskva-Sankt Petersborg).

Rusland dækker et enormt område, men takket være M-vejene kan mange steder tilgås nemt. Turen fra Moskva til Sankt Petersborg omfatter 630 kilometer og kan gennemføres med et stop i Volgograd (tidligere Stalingrad). Rusland tilbyder smuk natur og mange badebyer. Et vigtigt badested er Sotji, selvom afstanden fra Moskva er stor: 1360 kilometer mod syd. Men det er et besøg værd. I Sotji vil du træde ind i det vestlige Kaukasus, 280.000 hektar so står på UNESCOs verdensarvsliste, og som er et af de mest imponerende bjergområder i verden. 

Ritsa Søen, på grænsen til Abkhasien, er et besøg værd. En anden smuk del af naturen ligger i Virgin Komi Skoven, en naturligt sted, som står på UNESCOs verdensarvsliste, og Bialowieza skoven. Denne skov stimulerer fantasien, og er den ældste 'gamle vækst skov', der ligger ved grænsen mellem Hviderusland og Polen. For at udforske al denne skønhed, anbefales det at opdele dine rejser i flere dage.  

Udleje en bil i Rusland

Lufthavnene i Moskva og Sankt Petersborg har mange biludlejningsselskaber til din rådighed: Avis, Europcar, Hertz og Sixt. At bestille en bil på forhånd gennem EasyTerra er en anden mulighed. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale virksomheder for din bekvemmelighed.