Billeje Schweiz

Biludlejning i Schweiz 

Generel information og regler

For at leje en bil i Schweiz, skal du være mindst 20 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves. Sikkerhedsseler er obligatorisk og børnesæder er også obligatoriske for børn på op til 7 år gammel.

I højsæsonen (i Alperne betyder det om sommeren og om vinteren), er vejene mere overfyldte. Vejene er godt vedligeholdt, og hastighedsgrænserne er: På motorveje 75mph/120km/t, på landeveje 50mph/80km/t og i byen 31mph/49km/t.

Bemærk venligst, at du skal have vejafgift klistermærkerne for at køre på betalingsvejene. Uden disse kan kørsel blive en dyr fornøjelse. 

Kørsel i Schweiz med en udlejningsbil

Bern er hovedstaden i Schweiz, selv om byen Zürich (i nord) er den største. Interessante ture kan arrangeres herfra, for eksempel til byen Luzern. Denne maleriske by ligger mellem Luzern søen og bjergene. Byen ligger 40 kilometer fra Zürich, og den kan nås på en halv time. 

En anden god tur vil være gennem Alperne til Lugano. Turen vil tage dig fra den tysktalende del af landet til den italiensktalende del og er cirka 150 kilometer og en 2-timers kørsel. Udover tysk og italiensk, er fransk det tredje sprog i Schweiz. 

Den vigtigste by i den franske region er Genève. Ruten fra Zürich til Genève tager 3 timer og fører langs Bern, festivalby Montreux og Lausanne, hvor IOC er siddende. 

Udleje en bil i Schweiz

I nærheden af parkeringspladsen 2 i Zürich Lufthavn, tilbyder adskillige biludlejningsselskaber deres tjenester. Du kan vælge mellem Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

Bestille en bil på forhånd er også en mulighed gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.