Billeje Serbien

Biludlejning i Serbien 

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i mindst 2 år. 

Brugen af en mobiltelefon i bilen er strengt forbudt og bøder kan betales på stedet. Børn under 12 år må ikke sidde på forsædet, og sikkerhedsseler er obligatorisk, både på forsæde og bagsæde. Hastighedsgrænserne er: I byen 31mph/50km/t, på landeveje 50mph/80km/t og motorveje 75mph/120km/t.

Hovedvejene er gode, selvom sekundære veje kan være af ringere kvalitet. Vær opmærksom på dette ved kørsel i mørke, undgå sekundære veje om natten. Bemærk venligst, at tankstationer er knappe uden for de store byer, så glem ikke at fylde tanken op inden du kører fra byområderne. 

Kørsel i Serbien med en udlejningsbil 

Landskabet varierer meget i den nordlige og sydlige del af Serbien. Mod nord finder du frodige (og grønne) landbrugsjord, mod syd er området kuperet og med nogle dejlige skove. 

Serbien har 5 nationalparker, der omfatter skisportssteder og store skove. Et populært skisportssted er Kopaonik, der ligger i nærheden af byen Brus (166 kilometer fra Beograd). Mange turister besøger Tara bjergkæden, som er en nationalpark med mange søer og skove. Zlatibor er et andet smukt bjergområde. Zlatibor ligger en kort køretur fra Beograd (136 kilometer). Hvis du følger Donau fra Beograd mod øst, vil du støde på Kladovo i nærheden af den rumænske grænse. Denne by er kendt for sine arkæologiske lokaliteter. Turen vil være cirka 200 kilometer og er et besøg værd.

For dem, der søger kulturelle fornøjelser, kan nyde byen Novi Sad, en by der ofte omtales som 'Serbiens Athen'. Museerne og gallerierne i Novi Sad udstråler en unik atmosfære. Novi Sad er hovedstaden i provinsen Vojvodina, hvor de jordiske rester af de osmanniske herskere stadig kan findes. Det middelalderlige slot Bac er et imponerende arkitektoniske arbejde fra denne provins. 

Udleje en bil i Serbien

Belgrade Nikola Tesla Lufthavn huser mange biludlejningsselskaber, såsom: Avis, Budget, Hertz og Sixt. For at kunne sammenligne priser, kan du bruge tjenesten som EasyTerra tilbyder. En hjemmeside, der sammenligner priserne for lokale biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.