Billeje Slovakiet

Biludlejning i Slovakiet 

Generel information og regler 

For at leje en bil i Slovakiet, skal du være 21 år gammel. For nogle bil kategorier er der også en maksimal aldersgrænse: 70 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves. Sikkerhedssele er obligatorisk, og børn under 12 år må ikke sidde på forsædet. 

Hastighedsgrænserne er: 56mph/90km/t, på motorveje 81mph/130km/t og i byerne 31mph/50km/t. De fleste af vejene har 2 baner, og indtil videre er der kun 300 kilometer motorveje blevet bygget. Men det kommer til at ændre sig i fremtiden. 

Nærlyset skal være tændt om dagen i Slovakiet. Brugen af en mobiltelefon er strengt forbudt, selv når du bruger håndfrie udstyr. Pas på dette. Spirituskørsel er også forbudt. Det er ikke tilladt at køre med alkoholpromille i blodet.

Kørsel i Slovakiet med en udlejningsbil 

Slovakiets hovedstad, Bratislava, ligger i den vestlige del af landet, nær den østrigske grænse. Wien ligger meget tæt, ikke mere end 60 kilometer. Budapest kan også nås, da den ligger 163 kilometer fra Bratislava.

Selvfølgelig skal man også tage ud på landet i Slovakiet. Bratislava ligger langs floden Donau og i nærheden af den ligger Karpaterne. Du kan forkæle dig med smukke ture i området. Turister har endnu ikke opdaget dette land fuldt ud. 

Et andet sted af interesse er byen Nitra, med dens kapeller, kirker og Nitra Slot, som er sæde for Nitra Bispedømme. Denne by findes 73 kilometer øst for Bratislava, og det vil ikke tage mere end en time at komme dertil. 

Udleje en bil i Slovakiet

Tæt på ankomsthallen i Bratislava Lufthavn kan du finde mange biludlejningsselskaber: Avis, Hertz, Europcar og Sixt. En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.