Transport

Lokal transport

Tog

Der er stadig ingen togforbindelse mellem Edinburgh og lufthavnen. Opførelsen af en bybane mellem de vestlige distrikter i Edinburgh og centrummet blev startet i 2007. Linjen vil i sidste ende blive udvidet til lufthavnen og forventes at være afsluttet i 2009.

Bil og bus

Lufthavnen ligger 12 kilometer vest for Edinburgh, langs A8, der fører til byens centrum. Udgangen til lufthavnen, der er mellem to rundkørsler (Gogar og Newbridge), fremgår tydeligt.

Busser afgår ofte fra busstationen ved Ankomsthallen til centrummet af Edinburgh (den centrale station tæt på Waverley Bridge). Disse busser standser også ved Haymarket togstation. Den faste buslinje 100, Lothian Busser (tlf.: +44(0)131 555 6363) kører 24 timer i døgnet. Desuden er der en buslinje (35), der kører fra centrummet af Edinburgh til Ocean Terminal.

Biludlejning - Edinburgh Lufthavn

I Ankomsthallen for indenrigsflyvninger er der skranker for fem biludlejningsselskaber: Alamo, Avis, Europcar, Hertz og National. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud. 

Taxa

Taxaer holder ved siden af busstationen. En tur til Edinburgh tager omkring 25 minutter uden for myldretiden. Du kan bestille en taxa på forhånd med Executive Onward Travel (tlf.: +44 (0)131 333 2255). De har også limousiner med chauffør.

Lufthavnsparkering

Lige foran terminalbygningen er der et område for korttidsparkering til højst 2 timers parkering. Der er også et parkeringsplads med over 2.000 parkeringspladser. Langtidsparkeringens område ligger ved siden af Hilton Hotel. En pendulbus kører til terminalen. Desuden er der stadig en parkeringsplads lige uden for lufthavnen. Du kan se priserne på parkeringspladserne på hjemmesiden for Edinburgh Lufthavn. Du får en rabat på prisen, når du bestiller i forvejen (tlf.: +44(0)870 850 2825). Du kan også gøre det online. Lufthavnens Parkeringsdirektorat tilbyder en service, hvor du kan sammenligne priser på flere af Edinburgh Lufthavnsparkerings leverandører.