Billeje Tjekkiet

Biludlejning i Tjekkiet

Generel information og regler

For at leje en bil i Tjekkiet, skal du være 23 år gammel (dog kræver nogle virksomheder en alder af 21 år), og et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves. Et års kørselserfaring er nødvendig i de fleste udlejningsselskaber.

Der køres på højre side af vejen, og sikkerhedsseler er obligatorisk. Hastighedsgrænserne er som følger: I byen 37mph/50km/t, på landeveje 55mph/90km/t og motorveje 81mph/130km/t.

Almindeligvis er veje i god stand, selvom der er nogle byområder, hvor du skal være opmærksom på grusveje og veje med småsten.

Kørsel i Tjekkiet med en udlejningsbil

Den samlede vejnetværk i Tjekkiet er 55.500 kilometer, og kun en lille procentdel består af motorveje. Der er en motorvej fra Prag til Brno, som kaldes D1. Afstanden mellem disse byer er kun 185 kilometer, og derfor let at dække afstanden på en dag. Brno har et par charmerende slotte og moderne arkitektonisk skønhed. Byen er kendt for "Ignis Brunensis", en fyrværkeri konkurrence, der tiltrækker 200.000 besøgende om året. 

Tjekkiet har mange steder på UNESCOs verdensarvsliste, og de fleste af disse steder er et besøg værd. Ikke kun det historiske centrum af Prag, men Ceský Krumlov (gotisk stil, renæssance og barok, 142 kilometer fra Prag), Telc (mange slotte og kirker, 125 kilometer fra Prag) og Kutná Hora (62 kilometer fra Prag, den smukke 'Sølv By' Bøhmen) er alle perfekte dagsudflugter. 

Sidst men ikke mindst, byen Kromeríž, 230 kilometer fra Prag, med den barokke Kromeríž Bishop's Slot og park. Slottet har nogle imponerende blomsterhaver.

Udleje en bil i Tjekkiet

Prag (Ruzyne) Lufthavn har mange biludlejningsselskaber, såsom Alimex CR, Avis, Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz og Sixt.

En reservation af en bil på forhånd, kan arrangeres gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.