Billeje Ungarn

Biludlejning i Ungarn 

Generel information og regler

For at leje en bil, skal du være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves. Et internationalt kørekort er påkrævet for ikke-EU-borgere. 

Der er ingen tilladt alkoholpromille i Ungarn, vær opmærksom på dette. Sikkerhedssele er obligatorisk, samt barnesæde for børn på op til 3 år.

Bøder kan betales på stedet og hastighedsbegrænsninger er: I byen 31mph/50km/t, på landeveje 55mph/90km/t og på motorveje 74mph/120km/t.

Kørsel i Ungarn med en udlejningsbil 

Almindeligvis er veje i Ungarn gode. Imidlertid er mange veje brolagt med grus i stedet for asfalt. Ofte resulterer dette i sten der springer op og støv der reducerer synligheden. Hovedvejene i Ungarn er angivet med et nummer (for eksempel M1), og der er 8 'hovedveje'. Syv af disse går gennem Budapest. Mindre veje er signaleret med flere numre, og går langs landet, en af de mange naturlige brønde eller smukke ejendomme.

M1 løber til den østrigske grænse, M3 til Miskolc (i nordøst) og M5 til Serbien. Som nævnt før, fletter hovedvejene sig sammen i Budapest. Den ældste vej er M7, hvilket fører til den dejlige Balatonsøen. Dette er en køretur på cirka 115 kilometer, og derfor nem at lave på én dag. Ud over dette, har Ungarn 10 nationalparker, hvoraf de største ligger 200 kilometer øst fra Budapest. (Nationalpark Hortobágy).

Udleje en bil i Ungarn 

Budapest Ferihegy Lufthavn tilbyder mange biludlejningsselskaber, såsom: Avis, Budget, Hertz, National og Sixt. Det er også muligt at leje en bil gennem EasyTerra, en organisation, der sammenligner priserne for veletablerede biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.