Billeje Costa Rica

Biludlejning i Costa Rica

Generel information og regler

På grund af middelmådige veje med huller, brolagt med ujævnheder og ofte ikke engang brolagte med asfalt, er kørsel gennem Costa Rica en alvorlig sag og hårdt arbejde. Reducer din hastighed, selv uden en åbenlys årsag, og hvis du planlægger at udforske terrænet (ud for hovedvejene), lej en 4WD.

På motorveje overhaler biler på venstre og højre side, og det anbefales at fylde op inden man kører. Tankstationer er der ikke mange af, så vær opmærksom på dette.

Den maksimale hastighed er 56mph/90km/t, selvom en grænse på 40mph/60km/t opretholdes i mange byområder. Minimumsalderen for at leje en bil er 21 år.

Kørsel i Costa Rica med en udlejningsbil

Hovedstaden San José ligger centralt, og i betragtning af størrelsen af Costa Rica, kan hele landet nås nemt herfra. Det ligger i en afstand af 116 kilometer fra Puerto Limón langs det Caribiske Hav, der er kendt for sin handel med bananer. Kystbyen kan nås på lidt mere end 2 timer.

Andre steder der er værd at besøge, omfatter Puerto Viejo, længere henne den caribiske kyst. Et ægte tropisk paradis er Puerto Quepos, på blot 60 kilometer (en time) syd for San José.

Desuden er rygsækkernes mødested, Montezuma, et besøg værd. Beliggende på en halvø og svære at nå frem til, selvom de fortryllende strande og grove omgivelser kompenserer for det.

Udleje en bil i Costa Rica

Lufthavnen i San José huser flere biludlejningsselskaber, såsom Alamo, Budget og Europcar. Arrangere en bil på forhånd er en anden mulighed, EasyTerra sammenligner priserne fra lokale virksomheder for din bekvemmelighed.