Cairns lufthavn: Cairns Lufthavn (CNS)

Cairns Lufthavn

Cairns Lufthavn er Northern Queenslands største regional lufthavn. Beliggende mellem Great Barrier Reef og den tropiske (Daintree) regnskov, for mange mennesker er Cairns udgangspunktet for deres tur til Australien. Årligt håndterer lufthavnen omkring 4 millioner rejsende, og det har to terminaler. Én terminal til internationale flyvninger og en anden for indenrigsflyvninger. En fem minutters gang langs en overdækket gangbro, tager dig fra den ene terminal til den anden. Australia Coach kører en pendulbus (betalt) mellem terminalerne.

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: CNS
ICAO lufthavnskode: YBCS

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen direkte tog til lufthavnen. Den bedste måde at komme til togstationen fra lufthavnen er med bus (se nedenfor). Cairns banegård ligger i byens centrum. Toget til Brisbane kører fire gange om ugen, og tager 32 timer. For mere information, besøg venligst de australske jernbanernes hjemmeside.

Bil og bus

Lufthavnen ligger cirka 8 kilometer nord for Cairns centrum, og øst for Captain Cook Highway.

Busselskaberne Australia Coach og Sun Palm Express kører mellem lufthavnen og flere nærliggende lokaliteter. Hoteller, Cairns centrum og Palm Cove er nogle af disse steder. For mere information bedes du henvende dig til hjemmesiden eller ring til (tlf.: +61(0)7 4087 2900). 

Biludlejning Cairns Lufthavn

Biludlejningsselskaber kan findes i begge terminaler (Avis, Europcar, Hertz, Thrifty, Budget og Redspot). På den internationale terminal ligger de i ankomsthallen. Ved indenrigsterminalen ligger de på hallens nordlige side. Du kan booke en bil i forvejen på EasyTerra, denne hjemmeside sammenligner flere biludlejningsfirmaer og deres priser samtidig.

Taxa

Taxaer er til rådighed foran begge terminaler. En tur til Cairns koster omkring AUD 20. Du kan bestille en taxa fra Black & White taxi's (tlf.: +61(0)131008).

Lufthavnsparkering

Parkeringspladser i lufthavnen drives af Wilson Parking, du kan vælge mellem kort- og langtidsparkering (AUD 16 per dag).

Services

Servicer

Hoteller

Pacific International Hotel Cairns (tlf.: +61(0)7 4051 7888) ligger i nærheden af lufthavnen. For flere hoteller og onlinereservationer, bedes du kigge på Booking.com. Denne hjemmeside tilbyder en bred vifte af hoteller til konkurrencedygtige (internet) priser.

Butikker og restauranter

I begge terminaler er de mange butikker, restauranter og (snacks) barer.

Bagage

Begge terminaler har bagageopbevaring (tlf.: +61(0)407 359 677). Priser: AUD 7 til AUD 15 per kuffert. I begge terminaler er det muligt at hyre en porter. For mere information kan du sende en e-mail til tlcport@bigpond.net.au eller ringe (tlf.: +61(0)417 635 142). For tabte og fundne genstande, ring venligst til (tlf.: +61(0)7 408 06703). 

Information

Begge terminaler har informationsskranker, som tilbyder information om lufthavnen og tidsplaner.

Forretning

I lufthavnen er der ingen faciliteter for forretningsrejsende. For information om mødelokaler og andre faciliteter for forretningsrejsende, ring venligst til (tlf.: +61(0)7 4080 6703).

Adgang for handicappede

Alle parkeringsfaciliteter har specielle reserverede pladser for handicappede. Ud over dette, har lufthavnen kørestolsramper og tilpasset elevatorer og toiletter.

Andre servicer

Alle terminaler har banker, vekselkontorer og pengeautomater. Begge terminaler har førstehjælpsstationer. Sommetider arrangerer lufthavnen ture. For mere information (tlf.: +61(0)7 4080 6806).

Kontakt

Kontakt

Adresse

Cairns Lufthavn
Airport Avenue
Cairns, QLD 4870
Australien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +61(0)7 4080 6703
Fax: +61(0)7 4080 6704
E-mail: enquiries@cairnsairport.com.au

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskoder: CNS
ICAO lufthavnskoder: YBCS

Hjemmesider