Billeje New Zealand

Biludlejning i New Zealand 

Generel information og regler 

De to hovedøer i New Zealand, Nordøen og Sydøen, har et fremragende vejnet. Men på trods af trafikkens lave tæthed, er mange veje ikke brolagt med asfalt. 

Der køres på venstre side af vejen, og rattet er på højre side af bilen. Hastighedsbegrænsninger er: I byen 30mph/50km/t og på motorvejen 60mph/100km/t. For at leje en bil, skal du være 21 år gammel, og have haft dit kørekort i 1 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves. 

Kørsel i New Zealand med en udlejningsbil 

Med hensyn til størrelsen af New Zealand (1600 kilometer lang), kan øen blive udforsket udmærket i bil. Nordøen har den største befolkning, og indbyggere bor hovedsageligt i hovedstaden Wellington, og den største by: Auckland. Sydøen er blevet berømt for sit fortryllende landskab. 

Langs Sydøens østlige kyst, vil du finde byen Christchurch, en fremragende udgangspunkt for din rejse. En dejlig tur vil tage dig fra Christchurch til Greymouth, fra øst til vest på Sydøen. Under turen kan du nyde den barske og betagende 'New Zealands Alper'. Turen stækker sig over 258 kilometer og kan gøres på 3 timer og 10 minutter.

Desuden ligger byen Picton 336 kilometer nord fra Christchurch, og kan betale sig at tage de 5-timers kørsel langs kysten. Halvvejs på turen kan man lave en stop i Kaikoura, der er kendt for sine delfiner og hvaler på langfart. Ved ankomsten til Picton kan du krydse Cook Strædet, selvom din bil skal blive på øen. Dette bør ikke være et problem, da Nordøen også har gode biludlejningsmuligheder.  

Udleje en bil i New Zealand

Christchurch International Lufthavn har mange muligheder for biludlejning. Selskaberne, der er til stede er: Avis, Budget, Hertz og Maui Rentals. Du kan også sammenligne de lokale priser gennem EasyTerra, denne hjemmeside sammenligner mange biludlejningsselskaber for din bekvemmelighed.