Transport

Lokal transport

Tog

Endnu er der ingen togforbindelse til Jakarta Lufthavn, men selskabet PT RaiLink har foreslået at forbinde Soekarno-Hatta Lufthavn med Manggarai station i hovedstaden. 

Bil og bus

Lufthavnen ligger 20 kilometer vest for Jakarta. Lufthavnen er let tilgængelig med udlejningsbil: Sedyatmo-betalingsvejen forbinder lufthavnen med den indonesiske hovedstad. Frakørslen til lufthavnen er tydeligt skiltet.  

En bus kører hver time til de store hoteller i Jakartas centrum. Med den såkaldte DAMRI bus tager det længere tid at komme fra lufthavnen til Jakarta, men det er billigere. Denne bus stopper ved Rawamangun, Pasar Minggu, Blok M og Gambir. Der er også busforbindelser til andre steder i den vestlige del af Java, herunder Bogor.

Biludlejning Jakarta Lufthavn

I Ankomsthallen kan du finde biludlejningsfirmaernes skranker. Kun to udlejningsfirmaer er til stede i Jakarta Lufthavn: Avis og Europcar. Der er også en udbyder, Blue Bird, der udlejer biler med chauffør. Du kan også bestille en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af den service, som EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Lufthavnens officielle taxaer er den hurtigste måde at tage til Jakarta. Du køber en billet ved en taxastand, som du viser frem til chaufføren. Der er fastsatte takster. Du bliver også nødt til at betale vejpenge, men dette er minimal. Når du ankommer sent, vil de officielle taxaer ikke længere være tilgængelige, og derfor skal du henvende dig til de såkaldte sorte taxaer. Du skal være en god forhandler for at få en god pris.

Lufthavnsparkering

Uden for terminalen kan du finde korttids- og langtidsparkeringspladser. Du betaler omkring 2000 rupees per time. Hvis du ønsker at efterlade din bil i Jakarta Lufthavn om natten, er det bedst at vælge den lukkede parkeringsplads ved indenrigsterminalen 1.