Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen direkte togforbindelse til Kota Kinabalu Lufthavn. Den nærmeste togstation, fra Sabah Statsjernbane, ligger to kilometer nord for Terminal 1.

Bil og bus

Lufthavnen ligger 8 kilometer sydvest for Kota Kinabalus centrum. Fra byens centrum kan du komme til lufthavnen med en udlejningsbil gennem Jalan Lintas Vej (A1), som forbinder sig med Jalan Kepayan, vejen, der løber langs terminalen. Vejen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

De regelmæssige busser, 17 og 19, standser ikke ved terminalen, men på vejen forbi parkeringspladsen (Jalan Kepayan). Disse busser kun kører en gang i timen. Det er nemmere at tage en minibus til byens centrum.  

Biludlejning Kota Kinabalu Lufthavn 

I Ankomsthallen i Terminal 1 kan du finde biludlejningsfirmaernes skranker. Fire udlejningsfirmaer er til stede i Kota Kinabalu Lufthavn: et internationalt firma (Hertz) og tre lokale biludlejere: Borneo Trails, KK Leisure Tour og KMT. Der findes også biludlejningsfirmaernes skranker i Terminal 2, men kun fra lokale udbydere.

Taxa

Taxaer er det eneste offentlige transportmiddel mellem Kota Kinabalu Lufthavn og byens centrum. Du kan købe en billet til taxaen ved en stand, der ligger uden for Ankomsthallen (normalsats 30 ringgit). Du kan også vælge at ignorere billetstanden og går hen mod gaden foran terminalen. Det er billigere at stoppe en taxa her. Sørg for, at aftale en pris på forhånd.

Lufthavnsparkering 

Der er en korttids- og langtidsparkeringsplads uden for terminalen.