Transport

Lokal transport

Tog

Metroen afgår hver 30 minutter til centrum af den græske hovedstad (Syntagma Plein). Du kan skifte tog, hvis du vil tage til Omonia Plein eller Makriani. Du skal gå videre, hvis du ønsker at gå til stationen Monastiraki. Du kan skifte til Linje 1 til Piraeus.

Der er også et bytog-forbindelse til stationen Larissis. Tog afgår derfra til alle destinationer på det græske fastland.

Bil og bus

Sideløbende med bygningen af den nye lufthavn, nye veje også er blevet bygget. Det er nu nemt at undgå trafik i Athen. For ruter mod syd, skal du følge skiltene til Elefsina. For ruter mod nord følger du skiltene til Thessaloniki. Vejafgiften Attiki Odos forbinder lufthavnen med de vestlige distrikter i Athen.

Busser er uden for Ankomsthallen (ved udgange 4 og 5). Linje E94 kører direkte til metrostationen Ethniki, Linje E95 kører til Syntagma Plein og Linje E96 kører til havnen Piraeus. En ny buslinje, linje E93, forbinder lufthavnen med den centrale busstation på Kiffisou Vej. En buslinje har også været planlagt til havnen Rafina.

Biludlejning Athen Lufthavn

Der er seks skranker fra biludlejningsfirmaer i Ankomsthallen: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Taxaer er ved udgangen 1. En tur til centrum til den græske hovedstad koster mellem € 15 – 25 og tager omkring en halv time til en time, afhængigt af trafikken. Spørg føreren om at indstille taxameteret og sørg for, at han bruger den korrekte sats (en “2” foran taxameteret betyder, at du betaler det dobbelte af prisen, men satsen anvendes kun om natten).

Lufthavnsparkering

Korttidsparkering (P1 og P2) er foran Ankomsthallen. Langtidsparkering er på P3 og er forbundet med terminalen med en pendulbus. På alle parkeringspladser er de første 20 minutter gratis.

Du kan også efterlade din bil med en fører ved Afrejse Hall (Central Parkering Systems Athen, tlf.: +30(0)210 353 4260). Priser: 5-7 dage € 75.00, € 5.00 pr. dag efter denne.