Athen lufthavn: Athen Lufthavn (ATH)

Athen Lufthavn

Eleftherios Venizelos International Lufthavn – det officielle navn på Athen Lufthavn – er en meget moderne lufthavn. Den åbnede i 2001 og er det vigtigste punkt for Balkan og Mellemøsten. Lufthavnen ekspederer omkring 13 millioner rejsende om året.

Der er to terminaler – “Hovedterminal” og “Satellit Terminal” – som er forbundet underjordisk med hinanden.

Lufthavnen ligger 33 kilometer sydøst for Athen.

Adresse

Athen Eleftherios Venizelos
International Lufthavn
Administration Building 17
Spata 19019
Grækenland

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: ATH
ICAO lufthavnskode: LGAV

Transport

Lokal transport

Tog

Metroen afgår hver 30 minutter til centrum af den græske hovedstad (Syntagma Plein). Du kan skifte tog, hvis du vil tage til Omonia Plein eller Makriani. Du skal gå videre, hvis du ønsker at gå til stationen Monastiraki. Du kan skifte til Linje 1 til Piraeus.

Der er også et bytog-forbindelse til stationen Larissis. Tog afgår derfra til alle destinationer på det græske fastland.

Bil og bus

Sideløbende med bygningen af den nye lufthavn, nye veje også er blevet bygget. Det er nu nemt at undgå trafik i Athen. For ruter mod syd, skal du følge skiltene til Elefsina. For ruter mod nord følger du skiltene til Thessaloniki. Vejafgiften Attiki Odos forbinder lufthavnen med de vestlige distrikter i Athen.

Busser er uden for Ankomsthallen (ved udgange 4 og 5). Linje E94 kører direkte til metrostationen Ethniki, Linje E95 kører til Syntagma Plein og Linje E96 kører til havnen Piraeus. En ny buslinje, linje E93, forbinder lufthavnen med den centrale busstation på Kiffisou Vej. En buslinje har også været planlagt til havnen Rafina.

Biludlejning Athen Lufthavn

Der er seks skranker fra biludlejningsfirmaer i Ankomsthallen: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Taxaer er ved udgangen 1. En tur til centrum til den græske hovedstad koster mellem € 15 – 25 og tager omkring en halv time til en time, afhængigt af trafikken. Spørg føreren om at indstille taxameteret og sørg for, at han bruger den korrekte sats (en “2” foran taxameteret betyder, at du betaler det dobbelte af prisen, men satsen anvendes kun om natten).

Lufthavnsparkering

Korttidsparkering (P1 og P2) er foran Ankomsthallen. Langtidsparkering er på P3 og er forbundet med terminalen med en pendulbus. På alle parkeringspladser er de første 20 minutter gratis.

Du kan også efterlade din bil med en fører ved Afrejse Hall (Central Parkering Systems Athen, tlf.: +30(0)210 353 4260). Priser: 5-7 dage € 75.00, € 5.00 pr. dag efter denne.

Services

Servicer

Hoteller

Der er en hotel i lufthavnen: Sofitel Athen Lufthavn (tlf.: +30(0)210 354 4000). Det er i gåafstand fra terminalbygningen, men der er også en pendulbus til rådighed. For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med stor internet satser.

Butikker og restauranter

Den nye lufthavn har et omfattende udbud af butikker, barer, caféer og restauranter. De fleste er blevet etableret på den vigtigste terminal. Restauranter og (mellemmåltid) barer er koncentreret i Olympus Plaza. Skyview Bar, som navnet antyder, giver et storslået udsigt af fly. 

Bagage

I ankomsthallen er der et kontor for tabte og fundne genstande og det er også tilgængelig gennem telefon (tlf.: +30(0)210 353 0000). Du kan også opbevare din bagage her, men kontoret er kun åbnet fra mandag til lørdag (tlf.: +30(0)210 353 0352). Bagage-dragere kan findes overalt i lufthavnen. Du kan også ringe til én på tlf.: +30(0)210 353 0100.

Information

Der er forskellige oplysningsskranker gennem terminalen (tlf.: +30(0)210 353 0000). Du kan finde det græske Turistbureau i Ankomsthallen, hvor du kan få oplysninger om hoteller, transport, attraktioner og konference faciliteter (tlf.: +30(0)210 327 1000).

Forretning

I Business Center (tlf.: +30(0)210 3530533) kan du leje kontorer med telefon, fax og computer med Internet. Der er også et lille mødelokale (op til seks personer). Større rum er til rådighed til leje, men skal reserveres gennem Faciliteten & Administration Services Afdeling (tlf..: (+30(0)210 3536318). Sofitel Lufthavn Hotel tilbyder større faciliteter til forsamlinger og konferencer.

Der findes særlige lounges for business class-passagerer på Alitalia, Aegean Airlines, British Airways, Goldair, Lufthansa og Olympic Airlines.

Handicappede

Athen Lufthavn er meget tilgængelige for handicappede personer. Der er tilpasset telefoner, toiletter og elevatorer. For transport mellem terminalerne, er elbiler til rådighed. Der er reserveret 90 parkeringspladser i nærheden af indgangen til handicappede.

Andre servicer

Trådløst Internet er tilgængelig på forskellige steder i hele lufthavnen. Der er også offentlige computere med internetadgang (12 gratis Internet Adgangssteder). Desuden tilbyder Athen Lufthavn de sædvanlige servicer såsom banker, vekselkontorer, pengeautomater, Førstehjælpsstation, et apotek og et postkontor.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Athen Eleftherios Venizelos
International Lufthavn
Administration Building 17
Spata 19019
Grækenland

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +30(0)210 353 0000
Fax: +30(0)210 353 2284
E-mail: airport_info@aia.gr

Lufthavnskode

IATA lufthavns: ATH
ICAO lufthavnskode: LGAV

Hjemmesider