Trondheim lufthavn: Trondheim Lufthavn (TRD)

Trondheim Lufthavn

Trondheim Lufthavn ligger i Stjørdal, omkring 35 kilometer øst for Trondheim. Det er en civil lufthavn samt en militær flybase. Den vigtigste indenlandske forbindelse med Oslo (25 fly om dagen). Derudover findes der internationale ruter og charterfly.

Der er to terminaler: Terminal A er for indenrigsflyvninger og den renoverede Terminal B er for internationale forbindelser.

Her er priserne angivet i den norske krone (NOK), €1.00 = NOK 8,32 (januar, 2007).

Adresse

Avinor
Trondheim Lufthavn, Værnes
7500 Stjørdal
Norway

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: TRD
ICAO lufthavnskode: ENVA

Transport

Lokal transport

Tog

Togstationen er ved siden af terminalen, mange lokale, regionale og intercitytog stopper der, en tur til Trondheim tager cirka 35 minutter. For yderligere information om togtrafikken (tlf.: +47(0)815 00 888 - vælg ‘4’ for at tale med nogen på engelsk).

Bil og bus

Lufthavnen ligger langs to motorveje: E6 til Trondheim og E14 til den svenske grænse. Frakørslen til lufthavnen er tydeligt angivet.

Lufthavn Hurtigbus kører hver 15 minutter til centrummet af Trondheim, denne bus stopper ved de store hoteller, og sidste stop er på Lerkendal Stadion.

Biludlejning - Trondheim Lufthavn

Der er skranker i Ankomsthallen for de følgende biludlejningsselskaber: Avis, Budget, Europcar, Hertz og National. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran Ankomsthallen, Stjørdal Taxi (tlf.: +47(0)7483 7500), det koster omkring NOK 500. Du kan også bestille en delt taxa gennem Trøndertaxi (tlf.: + 47(0)9300 7373) til en fast pris på NOK 265. Du skal gøre dette mindst fire timer før ankomst eller afgang.

Lufthavnsparkering

Der er mere end tilstrækkelige parkeringspladser i lufthavnen. Priserne er: Dækket - NOK 25.00 per time eller NOK 120.00 per dag; under åben himmel - NOK 15.00 per time eller NOK 85.00 per dag; parkeringsplads - Parkering-Vest - NOK 40.00 per dag og det er den mindste sats. For yderligere information kan du kontakte Europark A/S (tlf.: +47(0)7484 3500)

Services

Servicer

Hoteller

Lige ved lufthavnen – i Stjørdal – er Quality Airport Hotel Værnes (tlf.: +47(0)7480 4500). For andre hoteller anbefales det at tage til Trondheim. Du kan reservere hotelværelser på serviceskranken i Ankomsthallen. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Udbuddet af butikker, restauranter og barer er begrænset. Terminal A har en restaurant og en bar, men i Terminal B er der kun en snackbar. Desuden er der en Toldfri butik (Norge er ikke i EU), en parfume butik og en avis- og magasin kiosk.

Bagage

Den generelle serviceskranke er stedet hvor du henvender dig for tabte og fundet genstande. Du kan ikke opbevare bagage i Trondheim Lufthavn.

Information

Der er en generel serviceskranke i Ankomsthallen, hvor du også kan få hjælp med turistinformation og hotelreservationer.

Forretning

Lufthavnen har en forretnings- og konferencecenter, foruden generelle businessfaciliteter, der er syv lokaler til rådighed til 12-45 personer. Yderligere information fås gennem lufthavnens almindelige telefonnummer (tlf.: +47(0)7484 3000). Omfattende faciliteter er til rådighed på Quality Airport Hotel (se Hoteller).

Faciliteter for handicappede

Lufthavnen er tilgængelige for handicappede.

Andre servicer

Der er en bank (Fokus) og der er hæveautomater.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Avinor
Trondheim Lufthavn, Værnes
7500 Stjørdal
Norge

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +47(0)7484 3000
Fax: +47(0)7484 3705
E-mail: info.vaernes@avinor.no

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: TRD
ICAO lufthavnskode: ENVA

Hjemmesider