Transport

Lokal transport

Tog

Lissabon Lufthavn har ikke en togstation. Der er planer om at forbinde lufthavnen med metrosystemet i Lissabon, men det vil ikke blive realiseret før begyndelsen af 2010.

Bil og bus

Portela Lufthavn er let tilgængelige. Lufthavnen ligger langs A1, der forbinder Lissabon til Porto. Fra Cascais/Estoril følger du motorvej A5. Lufthavnen er klar angivet med skilte på A1 samt A5 (følg ringvejen 2a). Vejene og retninger til lufthavnen kan være forvirrende. Der vil være forbedringer, men midlertidigt vil situationen blive bedre.

Der er en særlig pendulbus (Carris nummer 91, en tur € 1,30), der tager passagerer til centrum af Lissabon i 20 minutter. Bussen stopper også ved togstationen Cais do Sodré.

En anden pendulbus (Scotturb, € 9.00) forbinder lufthavnen med steder som Estoril. Du kan købe en billet hos chaufføren på begge pendulbusser. 

Desuden er der bybuslinjer (5, 22, 44, 45 og 83) til Lissabon.

Biludlejning Lissabon Portela Lufthavn

I Ankomsthallen i Lissabon Lufthavn kan du finde skranker for forskellige biludlejningsfirmaer, som er: AA Castanheira/Budget, Auro Rent, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Der er altid masser af taxaer i Ankomsthallen og Afgangshallen. Alle taxaer har en taxameter. En tur til Lissabon koster cirka ti euro afhængigt af trafikken. I løbet af weekenderne, om natten og helligdage er der et 20 % tillæg.

Lufthavnsparkering

Der er to indendørsparkeringshuse for korttidsparkering: P1 er ved Afgangshallen og P2 er ved Ankomsthallen. P3 er forbeholdt langtidsparkering og er længere væk. En pendulbus bringer dig til terminalerne.