San Javier lufthavn: Murcia – San Javier Lufthavn (MJV)

Murcia – San Javier Lufthavn

Passagertallet i Murcia-San Javier Lufthavn er steget stærkt i de seneste år, takket være ankomsten af lavprisflyselskaber. I 2006 ekspederede lufthavnen 1,6 millioner passagerer, og det var omkring halvdelen, at antallet i 2004! Serviceniveauet er, langtfra, ikke beregnet til denne stigning. Der er mange klager fra turister i forhold til denne service. I mellemtiden er der tale om at bygge en helt ny lufthavn i Murcia.

Adresse

Aeropuerto de Murcia – San Javier
Ctra. del Aeropuerto
30720 Santiago de la Ribera
Murcia
Spain

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: MJV
ICAO lufthavnskode: LELC

Transport

Lokal Transport

Tog

Der er ingen togforbindelse med lufthavnen.

Bil og Bus

Lufthavnen ligger 45 kilometer sydøst for Murcia og tre kilometer fra San Javier, langs AP-7 (Cartagena–Alicante), dette er en betalingsvej. Kystvejen N-332 tilslutter alle de populære bade- og golfresort på Mar Menor kysten, som for eksempelt Torrevieja og La Manga. Fra San Javier er lufthavnen tilgængelig gennem F-31. For en køreplan klik her.

En bus kører kun tre gange om dagen, Latbus, nummer 73 (tlf.: +43(0)968 250 088) mellem lufthavnen og Murcia. Afgangstiderne fra lufthavnen til Murcia er 17:45, 19:15 og 22:45. Fra Murcia til lufthavnen kører bussen klokken 13:00, 15:15 (kun mandag, fredag og lørdag) og 17:30, en billet koster €7.00, og rejsetiden er omkring 45 minutter.

Biludlejning - Murcia – San Javier Lufthavn

I Ankomsthallen er der skranker for følgende biludlejningsselskaber: Centauro, Europcar, Sol-Mar og Europa Rent-a-car. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder uden for Ankomsthallen. En tur til Murcia koster omkring €50.00, til Alicante €80.00, til Torrevieja €25.00 og til La Manga mellem €30.00 og € 40.00.

Lufthavnsparkering

Der er pladser til 900 biler på parkeringspladsen lige foran terminalen. Satserne er lidt uklart, regn med omkring €0.40 per halve time og €6.00 for hele dagen. Du kan ringe til det almindelige telefonnummer for mere information om parkering.

Services

Servicer

Hoteller

Der er igen hoteller i lufthavnen. I det omkringliggende område er der mange bade- og golfresort (La Manga Club), hvor du har et stort udvalg af hoteller. Nærmeste hotel er 525 Hotel, 3,5 kilometer (tlf.: +43(0)902 325 525). For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Udbuddet af butikker, restauranter og barer er meget begrænset. Der er to butikker, en multishop og en souvenirbutik og to snackbarer. Hertil kommer, at åbne- og lukketider er uregelmæssige.

Bagage

Du kan ikke opbevare bagage i lufthavnen. Den generelle serviceskranke er også skranke for tabte og fundet genstande.

Information

I Ankomsthallen er der en skranke fra Aena, operatøren af spanske lufthavne, denne skranke er også tilgængelige gennem det almindelige nummer.

Forretning

Der er ingen businessfaciliteter i Murcia Lufthavn.

Faciliteter for handicappede

Lufthavnen er rimeligt tilgængelige for handicappede. Der er tilpasset toiletter. Det er bedst for handicappede rejsende til at informere deres flyselskab, hvis de har brug for hjælp.

Andre servicer

Der er et vekslingskontor og der er hæveautomater. Desuden er der et legehjørne for børn.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Murcia – San Javier Lufthavn
Ctra. del Aeropuerto
30720 Santiago de la Ribera
Murcia
Spanien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +34(0)968 172 000
E-mail: aeropuertomjv@aena.es

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: MJV
ICAO lufthavnskode: LELC

Hjemmesider