Billeje Sverige

Biludlejning i Sverige

Generel information og regler 

For at leje en bil, skal du være mindst 20 år gammel (alder kan variere fra bil kategori), og have haft dit kørekort i 2 år. Et gebyr for ung chauffør under 25 år, kan opkræves.  

Hastighedsgrænserne er: På motorveje 68mph/110km/t, på landeveje 55mph/90km/t og i byen 31/mph/50km/t. Forlygter og sikkerhedsseler er obligatorisk, og børn på op til 7 år gammel, skal bære en alderssvarende sikkerhedssele. 

Afstande i Sverige er vist i kilometer, selv om folk i Sverige ofte henviser til 'mil' eller norske mile. Pas på, det er ikke 1,6 kilometer, men 10 kilometer!

Kørsel i Sverige med en udlejningsbil 

Store byer som Stockholm, Göteborg, Malmø og Uppsala ligger i den sydlige halvdel af landet, selv om den nordlige del er nemmere at komme til på grund af det gode vejnet. Fra hovedstaden Stockholm anbefales et besøg til den maleriske Norrtälje, som ligger nordvest for byen. 

En rejse fra 'kyst til kyst', fra Stockholm gennem Norrköping og Jönköping til Göteborg er endnu en dejlig tur. Turen er 400 kilometer og tager dig gennem smuk natur og interessante byer. 

En tur til den højere nordlige region og dens fortryllende natur, bringer dig til Gävle langs Østersøen, 200 kilometer fra Stockholm. Herfra kan man nemt besøge mange smukke steder. 

Udleje en bil i Sverige

Stockholm Arlanda Lufthavn har flere biludlejningsselskaber, såsom Avis, Europcar og Hertz. En anden mulighed er at reservere en bil gennem EasyTerra. Denne hjemmeside sammenligner priserne for lokale biludlejningsfirmaer for din bekvemmelighed.