Ankara lufthavn: Ankara Esenboğa International Lufthavn (ESB)

Ankara Esenboga International Lufthavn

Ankara International Lufthavn er opkaldt efter dens beliggenhed. Landsbyen, Esenboga, betyder 'sund tyr'. Den nye terminal blev åbnet i 2006, hvilket gør Ankara Esenboga Lufthavn til en yderst moderne lufthavn. Tre år senere blev designere belønnet med præmien 'Bedste europæiske lufthavn i kategorien fra 5-10 millioner passagerer om året'. Lufthavnen ligger i nærheden af Ankara, i den asiatiske del af Tyrkiet. 

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: ESB
ICAO lufthavnskode: LTAC

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse til Ankara Esenboga Lufthavn. 

Bil og bus

Ankara Esenboga Lufthavn ligger 28 kilometer nordøst for den tyrkiske hovedstads centrum. Lufthavnen er let tilgængelig med udlejningsbil: fra ringvejen (O-20), omkring Ankara, fører Özul Blvleads til lufthavnen. Vejen er tydeligt signaleret med skilte. 

Bybusser (linje 442) opretholder forbindelsen mellem lufthavnen og Ankaras centrale busstation. Busselskabet Havas tilbyder en pendulbus service til den tyrkiske hovedstad, med stop i Cubuk, Pursaklar, Haskoy, Kecioren og Etlik (rejsetid: omkring 50 minutter).

Biludlejning Ankara Lufthavn

I ankomsthallen findes der biludlejningens skranker. Fire udlejningsfirmaer er til stede i Ankara Lufthavn: Avis, Budget, Hertz og National. Du kan også bestille en udlejningsbil ved hjælp af de servicer EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Uden for ankomsthallen er der mange taxaer, som er udstyret med taxameter. En tur med taxa fra Esenboga Lufthavn til Ankaras centrum koster omkring 45 tyrkiske lira.

Lufthavnsparkering 

Det store parkeringshus i lufthavnen er direkte forbundet med terminalen. Der er også en stor udendørs parkeringsplads. På lufthavnens hjemmeside kan du udregne, hvor meget du skal betale for at parkere i Ankara Esenboga Lufthavn. 

Services

Servicer

Hoteller

Der er et hotel i lufthavnen: Esenboğa Airport Hotel‎ (tlf.: +90(0)312 399 4700). Büyük Anadolu Hotel (tlf.: +90(0)312 841 6464) ligger tæt ved lufthavnen. I Ankaras centrum er der businesshoteller, herunder Sheraton Hotel (tlf.: +90(0)312 457 6000), Dedeman Ankara (tlf.: +90(0)312 416 8800) og Ramada Ankara (tlf.: +90(0)312 428 8000). For flere hoteller og for online bestilling, kan du kigge på Booking.com. De tilbyder et stort udvalg af hoteller til konkurrencedygtige internetpriser.

Butikker og restauranter

Der er et godt udvalg af spise- og drikkefaciliteter i Ankara Esenboga Lufthavn, herunder restauranter, cafeer, (snack) barer og isbarer. Udbuddet af butikker er også omfattende, med toldfri butikker, souvenirbutikker og gavebutikker. 

Bagage

I ankomsthallen er der en skranke til tabte og fundne genstande (tlf.: +90 312 590 4388). Lige ved siden af det kan du anbringe din bagage. Derudover er der maskiner til at få din bagage pakket ind i plastik.

Information

Både i indenrigsterminalens ankomst- og afgangshallerne, og i afgangshallen i den internationale terminal, er der informationsskranker til forespørgsler om Ankara Esenboga Lufthavn, flytider og lufthavnsservice. I ankomsthallen i den internationale terminal er der også en kiosk fra det tyrkiske turistkontor.

Forretning 

Lufthavnen har tre VIP-lounges: Millenium Lounge, CIP Lounge (Tyrkisk Airways) og Wings Prime-Class Lounge. Ud over forfriskninger og snacks, tilbyder disse lounger faciliteter såsom fax, fotokopiering og internetadgang. Der er også to mødelokaler og et konferencerum til rådighed (tlf.: +90(0)312 590 4056).

Faciliteter for handicappede 

Ankara Esenboga Lufthavn har fremragende tilgængelighed for handicappede. Der er kørestolsramper, tilpasset elevatorer og toiletter, og også lavtsiddende telefoner. 

Andre servicer

Spredt rundt om i terminalerne er der banker, vekselkontorer og hæveautomater. Førstehjælpsstationen (PortClinic) ligger i den centrale hal. Trådløst internet (Wi-Fi) er til rådighed mod betaling. Spredt rundt om terminalen er der 12 bederum for muslimer i alt.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Ankara Esenboga International Lufthavn
Esenboga
Ankara
Tyrkiet

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +90(0)312 590 4000
Fax: +90(0)312 590 4041
E-mail: gennem kontaktformularen

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: ESB
ICAO lufthavnskode: LTAC

Hjemmesider