Dalaman lufthavn: Dalaman International Lufthavn (DLM)

Dalaman International Lufthavn

Dalaman International Lufthavn er en af de tre lufthavne, der udgør porten til havet og feriecentrene i det sydvestlige Tyrkiet, ligesom Marmaris, Fethiye og Dalyan. De to andre lufthavne er Milas Bodrum Lufthavn og Antalya Lufthavn. Der er to terminaler. Den gamle terminal anvendes til indenrigsflyvninger; den nye terminal ekspederer internationale flyvninger.

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: DLM
ICAO lufthavnskode: LTBS

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse til Dalaman Lufthavn. 

Bil og bus

Dalaman Lufthavn er let tilgængelig med udlejningsbil. Motorvej D400, der går nord for lufthavnen, forbinder de turistområder, der ligger øst og vest for lufthavnen. Frakørslen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Der er ingen regelmæssige busdrift, men der er en Havas pendulbus (tlf.: +90(0)252 444 0487) til Marmaris og Fethiye.

Biludlejning Dalaman Lufthavn

I Ankomsthallen kan du finde biludlejningsfirmaernes skranker. I Dalaman Lufthavn findes tre udlejningsfirmaer: Avis, Budget og Europcar. Du kan også bestille en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen, som EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud. 

Taxa

Der holder taxaer uden for Ankomsthallen. De (faste) priser til forskellige destinationer er angivet på et skilt, men det betyder ikke, at en taxachauffør vil holde sig til det. Derfor skal du sørge for at blive enige om en pris på forhånd.

Lufthavnsparkering

Der er en parkeringsplads uden for terminalen med plads til næsten 800 biler. 

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen mangel på indkvarteringsmuligheder i denne del af Tyrkiet. Hoteller i nærheden af lufthavnen inkluderer Spa & Thermal Hotel ThermeMaris (tlf.: +90(0)252 694 8334), Dalaman Airport Lykia Resort Hotel (tlf.: +90(0)252 692 1777), Park Hotel (tlf.: +90(0)252 692 3157) og Hilton Dalaman Resort & Spa (tlf.: +90(0)252-4441981). For flere hoteller og for online bestilling, kan du kigge på Booking.com. De tilbyder et stort udvalg af hoteller til konkurrencedygtige internetpriser. 

Butikker og restauranter

I Dalaman Lufthavn er der et rimeligt udvalg af restauranter, caféer og (snack) barer, men du betaler en høj pris for mad og drikkevarer. Med hensyn til shopping er der de sædvanlige toldfri butikker og også nogle souvenirbutikker. 

Bagage

I Dalaman Lufthavn har du ikke mulighed for at opbevare din bagage. Der er en skranke til tabte og fundne genstande i nærheden af bagageudleveringsområdet.

Information

I Ankomsthallen er der en informationsskranke til forespørgsler om Dalaman Lufthavn, flytider og lufthavnsservicer.

Forretning

Dalaman Lufthavn tilbyder ingen businessfaciliteter. Lufthavnen er primært rettet mod turister, ligesom hotellerne og feriestederne i denne del af Tyrkiet.

Faciliteter for handicappede 

Dalaman Lufthavn har god tilgængelighed for handicappede. Der er kørestolsramper, tilpasset elevatorer og toiletter.

Andre servicer

Der er to pengeinstitutter (Vakıfbank og Denizbank), vekselkontorer og hæveautomater i den centrale hal. Her kan du også finde Førstehjælpsstationen. Derudover er der adskillige rejsebureauer. Trådløst internet (Wi-Fi) er tilgængelig, men du skal købe et forudbetalt kort for at få adgang til det. Lufthavnen har et legehjørne med computerspil. 

Kontakt

Kontakt

Adresse

Dalaman Lufthavn
48780 Dalaman
Muğla
Tyrkiet

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +90(0)252 792 5555
Fax: ingen
E-mail: ukendt 

Lufthavnskoder 

IATA lufthavnskode: DLM
ICAO lufthavnskode: LTBS

Hjemmesider