Ajaccio lufthavn: Ajaccio Lufthavn (AJA)

Ajaccio Lufthavn

Ajaccio er hovedstaden på Korsika og ligger på den vestlige kyst af øen Corse-du-Sud. Lufthavnen Campo dell'Oro ligger fem kilometer øst for byen på den anden side af bugten. Hvert år bruger en million passagerer Ajaccio Lufthavn.

Adresse

Ajaccio Airport
Chambre de Commerce et d'Industrie d'Ajaccio et de la Corse du Sud
Hôtel Consulaire - Quai l'Herminier
BP 253
20 180 Ajaccio Cedex 1
France

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: AJA
ICAO lufthavnskode: LFKJ

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse til lufthavnen, men der er en pendulbus til stationen i Ajaccio.

Bil og bus

Fra lufthavnen fører motorvejen 193 dig til Ajaccio. Retningerne er klar angivet. Rejsetiden til Ajaccio er omkring ti minutter.

En bus afgår regelmæssigt til centrummet af Ajaccio fra lufthavnen, rejsetiden er omkring 20 minutter og en billet koster €4.50.

Biludlejning - Ajaccio Lufthavn

Der er skranker i Ankomsthallen for biludlejningsselskaber: Ada, Avis, Budget, Citer Cors, Europcar, Hertz, Rent-a-Car og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere biludlejningsselskaber i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran terminalens udgang og reservationer kan foretages gennem (tlf.: +33(0)4 9523 8927).

Lufthavnsparkering

Der er rigeligt med parkeringspladser ved terminalen og der er ingen forskel mellem kort- og langtidsparkering. Priserne er: op til 2 timer €2.00, op til 12 timer €2.50 og €4.00 per dag efter det. Et tre måneders parkeringspas koster €100.00. Information kan fås ved henvendelse til serviceskranken i Centralhallen.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen, men Ajaccio ligger kun i kort afstand og der er en række hoteller på alle serviceniveauer. Det nærmeste hotel er Hotel Campo Dell'Oro (tlf.: +33(0)4 9522 3241), en kilometer fra lufthavnen. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Den lille lufthavn har et begrænset antal butikker og restauranter. Der er en bar, en isbutik og en restaurant. Der er også nogle butikker, herunder et kunstgalleri.

Bagage

De generelle oplysningsskranker fungerer også som oplysningssteder for tabte og fundet genstande. Du kan ikke opbevare bagage i Ajaccio Lufthavn.

Information

Du kan finde oplysningsskrankerne i Centralhallen, hvor du kan bede om oplysninger vedrørende ankomst- og afgangstider på fly, busser og tog fra Ajaccio. Der er også computerskærme med turistinformation om Korsika.

Forretning

Ajaccio Lufthavn har ikke et business center, men der er planer om et i fremtiden. Omfattende forretningsfaciliteter kan findes på Hotel Campo Dell'Oro og på Hotel Castel Vecchio i centrummet af Ajaccio.

Faciliteter for handicappede

Lufthavnen er rimeligt tilgængelige for handicappede. Der er ramper og tilpasset toiletter.

Andre servicer

Der er ingen bank i lufthavnen, men der en pengeautomat. Trådløst internet er tilgængeligt på terminalen.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Ajaccio Lufthavn
Chambre de Commerce et d'Industrie d'Ajaccio et de la Corse du Sud
Hôtel Consulaire - Quai l'Herminier
BP 253
20 180 Ajaccio Cedex 1
Frankrig

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +33(0)4 9523 5656
Fax: +33(0)4 9521 2389
E-mail: aeroport.ajaccio@sudcorse.cci.fr

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: AJA
ICAO lufthavnskode: LFKJ

Hjemmesider