Bari lufthavn: Bari Lufthavn (BRI)

Bari Lufthavn

Lufthavnene i Apulia (Puglia) i det sydlige Italien har dannet et samarbejde. Bari Lufthavnen er en afdeling af Aeroporti di Puglia, som også omfatter Brindisi Lufthavnen, Foggia Lufthavn og Taranto Lufthavn. Bari Lufthavn ligger 11 kilometer nordvest nær for byen Palese. Det officielle navn er ‘Karol Wojtyla Lufthavn’, efter Pave John Paul II. De lokale kalder den også for Aeroporto di Palese Macchie.

En ny terminal med 5 niveauer vil blive åbnet om kort tid. Omkring 1.6 millioner passagerer benytter lufthavnen hvert år.

Adresse

Aeroporto di Bari "Karol Wojtyla"
Società Esercizio Aeroporti Puglia
70057 Bari - Palese
Italy

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: BRI
ICAO lufthavnskode: LIBD

Transport

Lokal transport

Tog

Bari Lufthavnen har ingen togforbindelse, men Tempesta busser (se nedenfor) kører til togstationen i byen. Et eksprestog kører fra Bari til steder, herunder Napoli og Rom.

Bil og busser

Lufthavnen er tilgængelig fra ringvejen omkring Bari, fra nord følger du retningen til Foggia og fra syd følger du SP 271. Fra Foggia kan du komme til lufthavnen fra motorvejen SS16, hvor afgangen til lufthavnen er tydeligt angivet.

Der er to busforbindelser til lufthavnen. Der er de regelmæssige bybusser (Amtab linje 16), som har flere stop, herunder Via Capitaneo, Via Ranieri og Via Diaz. I gennemsnit skal du vente en time for Amtab bussen kører. Pendulbussen (Tempesta) er dyrere, men ofte kører og tager dig direkte til byens centrum (Piazza Aldo Moro).

Biludlejning - Bari Lufthavn

I Ankomsthallen kan du finde skranker for biludlejningsselskaber: Auto Europa, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Thrifty, Win Rent, Quicar og Targarent. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran Ankomsthallen (tlf.: +39(0)80 554 3333). En tur til Bari tager omkring 25 minutter og koster omkring €20.00.

Lufthavnsparkering

Lufthavnen har 2300 parkeringspladser. Der er en korttidsparkering i P14 og P4 lige foran terminalen, lige bag dem ligger parkeringen PM og koster €6.00 for de første 6 timer eller €14.50 per dag.

P2 og P3 er beregnet for langtidsparkering og koster €9.30 per dag for de første 3 dage. Når du nærmer dig Bari Lufthavnen er den første parkeringsplads du ser P15. Den ligger temmelig langt fra terminalen, men du kan parkere der gratis, hvis det ikke er optaget, fordi der er mindre end 200 pladser.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. De nærmeste hoteller er Albergo Palumbo Hotel (tlf.: +39(0)80 5300222) og Hotel Residence Riviera (tlf.: +39(0)80 5300582). Disse ligger direkte på kysten ved lufthavnen, men Bari er ikke alt for langt væk og der er et stort antal hoteller. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Bari Lufthavn har et rimeligt udvalg af butikker. Der er i alt mere end 20 butikker med en række genstande, herunder aviser og bøger, tobak, elektronik, legetøj, smykker, mobiltelefoner, lokale specialiteter, nødvendige rejseprodukter og kosmetik. Der er også en toldfri butik.

Bagage

Der er en skranke for tabte og fundet genstande i Ankomsthallen: ‘SEAP Lost & Found’ (tlf.: +39(0)80 580 0224). Når du flyver med Alitalia har du brug for at kontakte dem på (tlf.: +39(0)80 531 5411).

Information

Der er en generel informationskranke (tlf.: +39(0)80 580 0200) i Afgangshallen. Der er også en touch screen computerskærm (Totem Web Point) i terminalen, hvor du ikke kun få oplysninger om fly, men også om Puglia-regionen (turist, økonomiske og kulturelle).

Forretning

Lufthavnen har begrænset forretningsservicer. I Afgangshallen vil du finde SEAP Lounge, som er åben fra 05:00-21:00, der også har små kontorer og mødelokaler.

Faciliteter for handicappede

Lufthavnen er meget tilgængelige for handicappede. Lige ved hovedindgangen er 45 parkeringspladser reserveret til handicappede. Ligesom mange andre italienske lufthavne kan du i Bari Lufthavn bede om hjælp, når du har brug for det.

Andre servicer

Der er en bank (Banca Antonveneta) og der er forskellige hæveautomater. Bederummet blev indviet af Pave John Paul II under sit besøg i Bari i februar 1984.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Aeroporto di Bari "Karol Wojtyla"
Società Esercizio Aeroporti Puglia
70057 Bari - Palese
Italien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +39(0)80 580 0200
Fax: +39(0)80 580 0225
E-mail: Gennem kontaktformularen

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: BRI
ICAO lufthavnskode: LIBD

Hjemmesider