Firenze lufthavn: Firenze Lufthavn (FLR)

Firenze Lufthavn

Firenze Lufthavn (italiensk: Firenze) er opkaldt efter den italienske forretningsmand og kartograf: Amerigo Vespucci. Det kaldes også Peretola Lufthavn. Lufthavnen er ikke langt, 80 kilometer fra lufthavnen i Pisa, Galileo Galilei. Sammen med disse lufthavne udgør den en indgang til Toscana, en af de mest populære ferieområder i Italien.

Lufthavnen blev renoveret i 2006 for at fange det stigende antal af rejsende. Nu ekspederer Firenze Lufthavn mere end halvanden million passagerer om året.

Adresse

Aeroporto di Firenze
(Amerigo Vespucci)
Via del Termine 11
I-50127 Florence
Italy

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: FLR
ICAO lufthavnskode: LIRQ

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse til lufthavnen. Fra Firenze Togstation er der gode forbindelser med resten af Italien, for eksempel til Siena og Pisa.

Bil og bus

Lufthavnen ligger fire kilometer nordvest for Firenze. Fra byens centrum følger du Viale Guidoni i retning af motorvej A1. Lufthavnen er frakørslen Firenze Nord.

Pendulbusser kører mere end 60 gange om dagen: Ataf (tlf.: +39(0)800 424 500) og Sita (tlf.: +39(0)800 373 760) fra lufthavnen til centrummet af Firenze, disse busser har deres busstoppesteder ved S.M. Novella Togstation.

Biludlejning - Firenze Lufthavn

Uden for Ankomsthallen kan du finde skranker for biludlejningsselskaber: Auto Europa/Sicily by Car, Avis, Europcar, Hertz, Italy by Car, Maggiore/National og Winrent er repræsenteret. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud.

Taxa

Området hvor taxaerne holder ligger foran Ankomsthallen (tlf.: +39(0)55 4242). En tur til Firenze tager omkring 15 minutter og koster omkring €15.00. Alle officielle taxaer har taxameter.

Lufthavnsparkering

Der er 241 pladser for korttidsparkering og de første ti minutter er gratis, men efter du betaler €2.00 for de første time og derefter €1.00 for hver time.

Der er 640 langtidsparkeringspladser til rådighed og for de første fem timer betaler du €1.00, op til tolv timers parkering €6.00, derefter €14.00 per dag. For information om parkering (tlf.: +39(0)55 310294).

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. Den nye Novotel Firenze Nord Aeoporto (tlf.: +39(0)55 308338) ligger to kilometer fra lufthavnen. Der er masser af hoteller i Firenze. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser. For yderligere information henvises til vores side om hoteller i Firenze.

Butikker og restauranter

Lufthavnen har et rimeligt udvalg af butikker, både i området, som er tilgængeligt for alle og i området kun for rejsende. Der er et par cafeer, barer og en selvbetjeningsrestaurant.

Bagage

You can find the counter for lost and found items in the Arrivals Hall (tel.: +39(0)55 3061302).

Information

I Ankomsthallen kan du finde en skranke med information om lufthavnen og fly (tlf.: +39(0)55 3061300) og en særskilt skranke for Turistinformation (tlf.: +39(0)55 315874).

Forretning

Hver passager med et boarding pass har adgang til ‘Masaccio Lounge’ på første sal i Afgangshallen. Her kan du finde kontorer til leje, der er udstyret med computere med internetforbindelse. Desuden har lufthavnen er mødelokale for max ti personer. Du skal reservere dem, mindst 10 dage i forvejen.

Faciliteter for handicappede.

Lufthavnen er meget tilgængelige for handicappede. Der er kørestolsramper, tilpasset elevatorer, toiletter og telefoner. Der er en særlig skranke uden for Afgangshallen, hvor passagererne kan bede om hjælp.

Andre servicer

Alle sædvanlige servicer er tilgængelige i lufthavnen, herunder banker, vekselkontorer, hæveautomater, et postkontor og en Førstehjælpsstation.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Aeroporto di Firenze
(Amerigo Vespucci)
Via del Termine 11
I-50127 Firenze
Italien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +39(0)55 373498
Fax: +39(0)55 318716
E-mail: Gennem kontaktformularen

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: FLR
ICAO lufthavnskode: LIRQ

Hjemmesider