Milano lufthavn: Bergamo Lufthavn (Orio al Serio) (BGY)

Bergamo Lufthavn (Orio al Serio)

Bergamo Lufthavn (officielt Orio al Serio International Lufthavn) ligger 45 kilometer nordøst for Milano, tæt på byen Bergamo. Milano har to internationale lufthavne(Malpensa og Linate), men Bergamo spiller også en vigtig rolle for Milano.

Denne lufthavn er især anvendt af lavprisflyselskaber, hvor irske Ryanair er det vigtigste.

Lufthavnen har en terminal. I 2005 ekspederede næsten 4.5 millioner passagerer.

Adresse

Bergamo - Orio al Serio
SACBO Via Aeroporto 13
I-24050 Orio Al Serio
Italien

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: BGY
ICAO lufthavnskode: LIME

Transport

Fly

Flyselskaber

Bergamo Lufthavn serviceres af en række flyselskaber. I skrivende stund er der 15 flyselskaber, der nævnes i flyselskabers register fra den officielle hjemmeside. Mange af disse flyselskaber tilbyder billige flyrejser, som Bergamo ofte anvendes som et billigt alternativ til Milano Malpensa og Milano Linate.

Billetter

Der er mange hjemmesider på internettet, der tilbyder flyrejser til Bergamo Lufthavn. På grund af dette har vi lavet en separat side, hvor disse selskaber kan reklamere for deres servicer. Vi opfordrer dig til at sammenligne mindst et par af dem, fordi prisen kan ændres fra dag til dag. Følgende link vil føre dig til en underside med lister med billige flyrejser til billige flyrejser til Bergamo Lufthavn.

Services

Lokal Transport

Tog

Bergamo Lufthavn har ingen togforbindelse, men der er en pendulbus, der bringer dig til stationen i Bergamo på 15 minutter. Bussen afgår hver 30 minutter mellem 6:12 og 0:15. En enkelt billet koster € 1.55. Der er ekstra omkostninger for store bagage. Du kan finde flere oplysninger om Lufthavnsbussen og andre busservicer i Bergamo på denne brochure.

Bil og bus

Bergamo Lufthavn ligger langs hovedvej A-4, som forbinder Milano til Venedig. Dette er en betalingsvej. Brescia og Verona er også tilgængelig ved denne måde. For Bergamo tager du krydset fra lufthavnen til A-4, men du holder kørsel ligeud. Når du kommer til rundkørslen tager du vejen til venstre (tre fjerdedele af rundkørslen) til Bergamo.

Autostradale sørger for busser til Milano og Brescia (tlf.: +39(0)35 318472). Den vigtigste busforbindelse til Milano afgår hver 30 minutter mellem 4:30 og 1:00. Billetter sælges ved Autostradales vindue. Locatelli Air Pullman (tlf.: +39(0)35 319366) har også en busforbindelse til Milano. Billetter kan købes hos chaufføren.

Biludlejning Bergamo Lufthavn

I Ankomsthallen kan du finde følgende biludlejningsfirmaer: Autoeuropa, Avis, Europcar, Hertz, Locauto Tirreno, Maggíori og Sixt. Luksus biler med chauffører kan lejes gennem Lufthavn Bil Service og AClass. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxaer

Taxaer kan findes på Ankomsthallen. Du kan også ringe efter en taxa på +39(0)35 451 9090.

Lufthavnsparkering

Bergamo har 5400 parkeringspladser og 1000 af dem er indendørs. De er ledet af Skypark (tlf.: +39(0)35 779 386). Parkeringsplads P1 er forbundet til terminalen og er beregnet til korttidsparkering. Prisen starter med € 2.00 for den første time. P2 er opdelt i en udendørs og indendørs del. Indendørs parkeringspladsen er markeret, som P2a og P2b. Det koster € 8.00 for de første otte timer. Udendørs parkeringspladsen koster € 9.00 pr. dag for de første fire dage og € 7.50 pr. dag efter dette.

Kontakt

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. De nærmeste muligheder er Starhotel Cristallo Palace (tlf.: +39(0)35 311 211) og Hotel Piemontese (tlf.: +39(0)35 242 629). For yderligere oplysninger kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med stor internet satser.

Butikker og restauranter

Bergamo Lufthavn har en betydelig mængde af restauranter, vinbarer og butikker. Butikkerne er specialiseret i italiensk mode, luksusvarer og specialiteter fra Lombardiet-regionen. Der er også en toldfri butik. region.

Bagage

Du kan efterlade bagage i Ankomsthallen. For bagage for op til 25 kilo er prisen € 3.00 pr. dag og € 5.00 pr. dag for genstande, der vejer over 25 kilo. Denne service er leveret af Autostradale (tlf.: +39(0)35 318 472). For tabte og fundne genstande, ring til tlf.: +39(0)35 326 297 eller e-mail operativo@sacbo.it.

Information

General information om lufthavnen kan findes på skranken i Ankomsthallen (tlf.: +39(0)35 326 323). Dér er også en skranke for Bergamo turismebureauet. (tlf.: +39(0)35 320 402). Her kan du booke hotelværelser og købe et særligt turistkort, der giver dig rabat på offentlig transport og attraktioner i Bergamo.

Forretning

Bergamo Lufthavn har en VIP-Lounge, der er tilgængeligt for alle, med en pris på € 15.00. Hyppige flypassagerer kan bestille et VIP-kort, som giver fordele for ubegrænset adgang til VIP-Lounge, en parkeringsplads og rabatter på hotelværelser. VIP-kortet koster € 250 om året.

Et konferencerum kan også blive reserveret gennem den generelle telefon- eller faxnummer til lufthavnen. 

Handicappede

Bergamo Lufthavn er udmærket tilgængelige for handicappede. Der er kørestolsramper, telefoner til hørehæmmede og toiletter med handicapadgang. Synshandicappede kan finde deres vej med nødhjælpsveje. Der er parkeringspladser tæt på terminalen reserveret til handicappede. Du skal dog indberette selv på P2-skrankerne før du parkerer din bil.

Andre servicer

I terminalen kan du finde to banker, pengeautomater, vekslingskontorer og et postkontor. Der er også et lægekontor, et apotek og et rum for bøn.