Olbia lufthavn: Olbia Lufthavn (OLB)

Olbia Lufthavn

Olbia ligger på Costa Smeralda i den nordøstlige del af Sardinien, en af de smukkeste kyststrækninger ved Middelhavet. Det er et populært feriemål for de rige og berømte, men du kan også finde rygsækturister. Den rå og stenet kyst tiltrækker aktive rejsende til vandreture og klatring. Efter en hård dag i aktivitet er de pragtfulde sandstrande det perfekte sted til at hvile og slappe af.

Terminalen i Olbia Lufthavn blev totalt renoveret i 2004. Lufthavnen anvendes af nogle lavprisflyselskaber, men det er ikke anvendt af Ryanair. Ryanair flyver ud af Alghero i den nordvestlige del af Sardinien.

Adresse

Geasar SpA
Aeroporto Olbia Costa Smeralda
07026 Olbia (SS)
Italy

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: OLB
ICAO lufthavnskode: LIEO

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse med Olbia Lufthavn, men busser 2 og 10 kører til togstationen (tlf.:+39(0)789 22456) på Via Gabriele D’Annunzio i centrum af Olbia. Der er togforbindelser til Golfo Aranci, Ozieri, Sassari, Macomer, Oristano og Cagliari.

Bil og bus

Buslinjer 2 og 10 kører til Olbia. I gennemsnittet kører en bus hver 15. minut, undtagen om søndagen og om helligdagene. Der er også en busforbindelse til Cagliari og Santa Teresa di Gallura.

Biludlejning - Olbia Lufthavn

I Ankomsthallen kan du finde skrankerne til 17 biludlejningsselskaber: Auto Europa, Autonoleggi Demontis (AVIS), Easycar, Ellepì Autonoleggio, Europcar Italia, Eurorent, Happy Car, Hertz Italiana, Italy By Car, Maggiore Rent, Mida Rent, Pinna Autonoleggi, RentCar Sardinia, Ruvioli Rent a Car, Sardinya Autonoleggio, Smeralda Express og Win Rent. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere biludlejningsselskaber i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran Ankomsthallen. Der er faste satser: Olbia koster €13.00 (tlf.: +39(0)789 22718 af 69150). Desuden er der en service kaldet Fly2Bus, navnet er forvirrende fordi du kan vælge en privat taxa, AdHoc, der kan køre dig til enhver destination på Sardinien eller en delt taxa, som du i gennemsnit kan tage hver halve time.

Lufthavnsparkering

Den bevogtede parkeringsplads ligger umiddelbart overfor terminalen (tlf.: +39(0)789 563 471). Parkeringen koster €4.50 for de første tre timer og derefter €0,50 per time. Tre dags parkerings koster €22.00 og derefter koster €2.50.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller på selve lufthavnen, men der er direkte forbindelser med en pendulbus til Borgo di Campagna - 6 kilometer, Hotel Stefania - 7 kilometer, Hotel Ollastu - 9 kilometer, Hotel Fenicottero Rosa - 11 kilometer, Hotel Colonna San Marco - 15 kilometer og Arathena - 17 kilometer. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Der er et rimeligt udvalg af butikker, barer og restauranter i Olbia Lufthavnen og der er blandt andet en a la carte restaurant.

Bagage

Ved siden af parkeringspladsen kan du finde faciliteter til at opbevare din bagage. Denne skranke er kun åben fra 07:00-23:00 og kun tilgængelig for passagerer. Du skal fremvise en flybillet og et bevis for identifikation. Bagage af normal størrelse kan opbevares for €5.00 per dag og større bagage koster €7.00 per dag. Information kan fås ved informationsskranken (se nedenfor). Skranken for tabte og fundet genstande kan findes i Afgangshallen (tlf.: +39(0)789 563 456). Den er åben til dagens sidste flyvning.

Information

Der er en informationsskranke i Ankomsthallen (tlf.: +39(0)789 563 444), hvor du kan få information om lufthavnen og flyinformation samt oplysninger om transport til de vigtigste turistmål og aktiviteter, der tilbydes på Sardinien. Du kan også reservere hotelværelser.

Forretning

På terminalens mezzanin er der et konferencecenter, som er et uddannelsescenter for studerende i turisme uddannelsesprogram på Sassari Universitet. Der er en lille og stort mødelokale med plads til op til 250 personer og kontorer, som tilbyder komplette faciliteter. Centeret tilbyder også sekretariatsbistand. Desuden er der fem saloner og en VIP lounge.

Faciliteter for handicappede

Den nye terminal er helt indrettet til handicappede med ramper, tilpasset toiletter, elevatorer og telefoner. Tæt på terminalen er der 40 parkeringspladser reserveret til handicappede.

Andre servicer

Førstehjælpsstation (tlf.: +39(0)789 68319) findes på lufthavnens shoppingområde, nær politistationen. I Afgangshallen er der to banker: Banca di Sassari og Banca Sanpaolo Imi, hæveautomater er velegnet til alle bankkort med Cirrus eller Maestro-logo.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Geasar SpA
Aeroporto Olbia Costa Smeralda
07026 Olbia (SS)
Italien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +39(0)789 563 400
Fax: +39(0)789 563 401
E-mail: info@geasar.it

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: OLB
ICAO lufthavnskode: LIEO

Hjemmesider